Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Budgettelefoons LG K50S en K40S gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2019, 13:47 CategorieAndroid

LG heeft twee weken voordat IFA begint alvast twee budgettoestellen gepresenteerd: het gaat om de LG K50S en LG K40S. Ten opzichte van de vorige versies moeten de camera’s en schermen verbeterd zijn en moet de accu ook nog eens langer meegaan.

Dit zijn de LG K50S en K40S

Net zoals LG’s smartphones uit de G- en V-series, heeft de LG K50S drie camera’s aan de achterzijde: een dertien megapixellens met Phase Detection Auto Focus (PDAF), een vijf megapixel-groothoeklens en een twee megapixellens met dieptesensor, waardoor je kunt spelen met scherptediepte-effecten. De LG K40S heeft twee camera’s aan de achterzijde: een dertien megapixellens met PDAF aan boord en een vijf megapixel-groothoeklens. De K50S en K40S zijn de eerste smartphones uit de K-serie met een groothoeklens.

De K50S heeft een 6,5-inch Full Vision-scherm en de K40S heeft een 6,1-inch HD+-scherm. Dankzij de smalle schermranden hebben de toestellen een modern design. Bovendien is er ondersteuning voor DTS:X 3D Surround Sound in beide smartphones. De Google Assistent kan in slechts één druk op de knop worden ingeschakeld. De LG K50S heeft een octacore-processor, 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte, terwijl de K40S 2 GB aan werkgeheugen en eveneens 32 GB aan interne opslagruimte heeft.

De LG K50S heeft verder een accu met een vermogen van 4.000 mAh, terwijl de accu van de K40S iets minder groot is, maar nog steeds meer dan genoeg energie heeft, met 3.500 mAh. Daarnaast draaien allebei de toestellen op Android 9.0 Pie en hebben ze allebei een vingerafdrukscanner. De nieuwe K-serie zal vanaf oktober dit jaar in België en Nederland verkrijgbaar zijn in twee kleuren: New Aurora Black en New Moroccan Blue. De adviesprijs voor de K50S bedraagt 199 euro, de K40S komt neer op 159 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.