Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EMUI 10 gepresenteerd: deze smartphones krijgen de update

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2019, 15:14 CategorieAndroid

Huawei heeft officieel softwareschil EMUI 10 gepresenteerd. De software wordt gebaseerd op de aanstaande Android-update, namelijk Android Q. Ook heeft de fabrikant meteen laten weten welke toestellen op de update mogen rekenen, zoals bijvoorbeeld de Huawei P30-serie.

EMUI 10 op basis van Android Q

Op dezelfde dag dat Huawei zijn eigen besturingssysteem voor smartphones en smarthomeproducten aankondigt, HarmonyOS, presenteert het bedrijf ook de volgende grote update voor softwareschil EMUI, namelijk EMUI 10. Deze versie van de schil wordt gebaseerd op Android Q, dat later dit jaar voor iedereen vrijgegeven wordt. Ook is meteen bekendgemaakt dat de Huawei P30-serie kan rekenen op een bèta-release, rond 8 september van dit jaar. Tegen die tijd zal Google Android Q ook officieel uitgebracht hebben.

Huawei heeft momenteel nog geen gedetailleerde beschrijving vrijgegeven over EMUI 10, maar bevestigt wel dat er een donkere modus voor het complete systeem aankomt. Ook is er ondersteuning voor meerdere schermen, vergelijking met de Link to Windows-functie van de Samsung Galaxy Note 10. Zo krijg je toegang tot het scherm van je telefoon op het scherm van je computer. We noemden net al even de P30-serie van Huawei, maar nog veel meer telefoons kunnen op de update rekenen. Hieronder volgt de complete lijst.

 • Mate 20
 • Mate 20 Pro
 • Porsche Design Mate 20 RS
 • P smart 2019
 • P smart+ 2019
 • P smart Z
 • Mate 20 X
 • Mate 20 X (5G)
 • P20 Pro
 • P20
 • Mate 10 Pro
 • Porsche Design Mate 10
 • Mate 10
 • Mate 20 lite
 • Honor 20 Lite
 • Honor 20
 • Honor 20 PRO
 • Honor View20
 • Honor 10 Lite
 • Honor 10
 • Honor 8X

Wanneer alle smartphones zijn voorzien van de update, is op moment van schrijven nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Malkina
  06 november, 2019 om 7:35

  Sinds deze week kunnen gebruikers van de Huawei P30 en P30 Pro zich aanmelden voor de beta-versie van EMUI 10, uiteraard samen met Android 10. De update is vanaf n in Nederland beschikbaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.