Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook werkt aan een donkere modus voor Android-app

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2019, 9:27 CategorieApplicaties

Zoals het er nu naar uitziet werkt Facebook momenteel aan een donkere modus voor de Android-app. Dat heeft een bekende ontwikkelaar ontdekt. Het bedrijf heeft de verandering nog niet aangekondigd, dus weten we nog niet wanneer die doorgevoerd wordt.

Donkere modus voor Facebook op Android

Omdat steeds meer smartphones oled-schermen krijgen, is het van belang dat de energieconsumptie beperkt kan worden tot een minimum. Heel veel apps maken tegenwoordig gebruik van de witte kleur, en dat betekent helaas dat het energieverbruik ook omhoog gaat. Daarom is het fijn om te zien dat appmakers donkere modi toevoegen. Facebook lijkt de volgende in de rij te zijn die hieraan werkt, in elk geval voor de Android-app. Dat het software-ontwikkelaar Jane Wong ontdekt, die wel vaker nieuwe functies presenteert voordat ze klaar zijn.

De donkere modus voor de Facebook-app is nog in een vroege fase, blijkt uit de screenshot die Wong geplaatst heeft. Momenteel zijn slechts enkele onderdelen voorzien van een donkere kleurmodus, terwijl andere onderdelen er nog op moeten wachten. Soms kan het daarom zijn dat je donkere teksten op een donkere achtergrond tegenkomt. Helaas is nog niet bekend wanneer het bedrijf de donkere modus voor deze Android-app presenteert of uitbrengt. We zullen dus nog even moeten wachten op bevestiging vanuit de socialmediagigant.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.