Fairphone 3 is een duurzame, modulaire smartphone

28 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
fairphone-3

De Fairphone 3 is aangekondigd. Dit is een duurzame, modulaire smartphone met een prijskaartje van 450 euro. De telefoon bestaat uit zes verschillende onderdelen die gemakkelijk vervangen kunnen worden wanneer er iets kapot zou gaan.

Dit is de Fairphone 3

De Fairphone 3 is een duurzame, modulaire smartphone die bestaat uit zes onderdelen. Die onderdelen kunnen gemakkelijk worden vervangen wanneer er iets onder de motorkap kapot gaat. Denk dan bijvoorbeeld aan het scherm of de camera. Je krijgt er een schroevendraaier bij wanneer je de smartphone koopt, zodat je meteen voorzien bent. Bovendien zijn die onderdelen milieuvriendelijk en zijn de werkomstandigheden van de werknemers goed, in tegenstelling tot wat vaak over andere fabrikanten gemeld wordt.

Onder de motorkap van de Fairphone 3 zit een Qualcomm Snapdragon 632-processor, 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Daarnaast kun je twee simkaarten plaatsen, of één simkaart en een micro-sd-kaart. De camera heeft een twaalf megapixelsensor en kan beelden opnemen in full hd. De accu beschikt over een vermogen van 3.000 mAh. Verder is het goed om te zien dat stock Android aanwezig, namelijk Android 9.0 Pie. Het apparaat is nu te koop en kost 450 euro.

Reacties (0)