Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gamestreamingdienst Nvidia Geforce Now komt naar Android

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2019, 9:38 CategorieAndroid

Nvidia heeft bekendgemaakt dat gamestreamingdienst Nvidia Geforce Now ook gelanceerd wordt voor Android-apparaten. Met de dienst is het mogelijk games te streamen naar ondersteunende apparaten, zoals het bedrijf al heeft bewezen met de Nvidia Shield.

Geforce Now komt naar Android

Fabrikant Nvidia, bekend van videokaarten en zijn populaire mediaspeler, heeft laten weten dat gamestreamingdienst Geforce Now later dit jaar ook beschikbaar zal zijn voor Android-apparaten (net als concurrent Google Stadia). De dienst van Nvidia biedt momenteel meer dan duizend spellen aan voor een vast bedrag per maand en laat weten dat gamers dit jaar al zo’n dertig miljoen uur gespendeerd hebben met die spellen. Eerst zal de streamingdienst beschikbaar zal in de vorm van een bèta-applicatie, voor de uiteindelijk release.

Daarnaast kunnen alleen bepaalde vlaggenschepen rekenen op de app, zoals die van LG en Samsung, laat het bedrijf weten. Helaas heeft Nvidia geen duidelijke plannen naar buiten gebracht omtrent een releasedatum of welke Android-apparaten. Voor het spelen van de games via Geforce Now heb je wel een bluetoothcontroller nodig. Dit kan de controller van Nvidia zelf zijn, maar ook bijvoorbeeld de (nieuwe) Xbox One-controller. Voor nu is het nog even wachten wanneer de dienst daadwerkelijk wordt gelanceerd door de fabrikant.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.