Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google laat je volgend jaar een zoekmachine kiezen binnen Android

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2019, 11:43 CategorieAndroid

Google heeft in een blogpost bekendgemaakt dat je volgend jaar kunt kiezen welke zoekmachine je als standaardzoekmachine wilt gebruiken in Android.

Vanaf volgend jaar kun je een zoekmachine kiezen om standaard te gebruiken binnen Android. Niet alleen binnen Chrome, maar ook als zoekbalk op het thuisscherm. Google geeft andere bedrijven de kans om mee te doen aan deze nieuwe opzet. Wanneer je straks een nieuwe telefoon instelt, dan kun je tijdens het installatieproces direct kiezen welke zoekmachine de voorkeur heeft. Ook achteraf kun je deze instellingen nog wijzigen. Bedrijven kunnen zich hier nu voor aanmelden, maar moeten wel aan Google betalen om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer keuze qua zoekmachines

Google is natuurlijk al vaker in Europa op de vingers getikt vanwege het monopolie dat het bedrijf heeft. Eigen diensten worden voorgetrokken en de concurrenten vinden we op een lagere plek terug in de zoekresultaten. Ook voor Android geldt dat het bedrijf de eigen apps voortrekt. De Europese Commissie is hier niet blij mee en ziet graag een eerlijker speelveld ontstaan waarbij ook andere bedrijven een betere kans krijgen. Voor nu betekent dit dat je straks in Android een zoekbalk op je beginscherm kunt krijgen van een zoekmachine van je eigen voorkeur.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.