Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test maandelijks abonnement voor premium apps en games

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2019, 10:27 CategorieAndroid

In maart van dit jaar kondigde Apple de abonnementsdienst Apple Arcade aan. Hiermee is het de bedoeling dat je straks voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot een groot aantal premium games, waaronder een flink aantal exclusieve titels. Nu blijkt dat ook Google werkt aan een soortgelijke abonnementsdienst.

De abonnementsdienst van Google heet Google Play Pass, zo weet Android Police. De dienst is in de testfase nu beschikbaar voor een select gezelschap voor 4,99 dollar per maand. Abonnees krijgen toegang tot een groot aantal premium games en apps zonder advertenties of in-app aankopen. Onder andere de titels Stardew Valley en Marvel Pinball zijn beschikbaar. De volgende beschrijving staat erbij:

“Explore a curated catalog spanning puzzle games to premium music apps and everything in between. From action hits to puzzles and fitness trackers, with Google Play Pass you unlock access to hundreds of premium apps and games without ads, download fees or in-app purchases.”

Voorlopig enkel nog een test

Google heeft inmiddels bevestigd dat het werkt aan Google Play Pass. Of de dienst straks inderdaad wereldwijd uitgebracht wordt hangt af van deze test. Over het algemeen spenderen iOS-gebruikers veel meer geld aan apps en games dan Android-gebruikers. Wellicht dat een flink aantal exclusieve games en apps straks voldoende zijn om Google Play Pass een succes te laten worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.