Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google voegt focusmodus toe aan opties voor digitale gezondheid

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2019, 10:53 CategorieAndroid

Google heeft een nieuwe functie uitgerold voor de opties voor digitale gezondheid. Het gaat om een focusmodus. Wanneer je de modus geactiveerd hebt, dan is het niet mogelijk die app voor een bepaalde tijd te openen. Ook krijg je dan geen notificaties binnen.

Focusmodus voor digitale gezondheid

Google heeft de focusmodus uitgerold voor digitale gezondheid op Android. Deze functie is helaas niet op elk Android-toestel beschikbaar, maar je komt hem wel steeds vaker tegen. Met de nieuwe modus is het mogelijk apps tijdelijk te pauzeren. Niet alleen worden de appiconen dan grijs, ook kun je ze tijdelijk niet openen én krijg je geen notificaties meer. Wanneer je de modus uitschakelt, dan komen alle notificaties naar voren, dus je hoeft niets te missen. Zo kun je je optimaal concentreren op je werk of studie van dat moment.

Natuurlijk kun je de focusmodus ook gebruiken voor het blokkeren van werkapps in het weekend, zodat je bijvoorbeeld niet wordt lastig gevallen op Slack of via e-mail (wanneer je daar een aparte app voor zou gebruiken). Mocht je deze modus en de functies van digitale gezondheid willen uitproberen op je telefoon, dan vind je via APK Mirror de meest recente versie van de app. Ook kun je je aanmelden voor de officiële bèta, maar waarschijnlijk krijg je dan niet meteen toegang tot alle functies die in Amerika worden uitgebracht.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.