Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei geeft naam aan eigen besturingssysteem: HarmonyOS

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2019, 10:11 CategorieAndroid

Huawei heeft bekendgemaakt dat zijn eigen besturingssysteem, bedoeld voor smartphones en smarthomeapparaten, HarmonyOS genoemd wordt. Dit besturingssysteem kan in de toekomst Android vervangen, mocht Huawei de licentie alsnog verliezen.

HarmonyOS: het nieuwe os van Huawei

Huawei heeft het HarmonyOS uit de doeken gedaan. Dit is het eigen besturingssysteem van het bedrijf, dat in China gelanceerd wordt als HongmengOS. Het besturingssysteem kan op smartphones, maar ook op verschillende smarthomeproducten gebruikt worden en zelfs Android vervangen wanneer het bedrijf alsnog de licentie voor Android zou verliezen. Het os zal een breed scala aan apps ondersteunen, waaronder html 5, Linux en Android. Daarnaast is er ondersteuning voor Kotlin, Java, Javascript, C en C++.

Dat laatste is vooral handig voor ontwikkelaars, zodat ze op verschillende manieren apps draaiende kunnen krijgen op het systeem. Voorlopig blijft Huawei echter Android gebruiken op zijn smartphones en tablets. Maar mocht het nodig zijn, dan is de overstap zo gemaakt, laat het bedrijf weten. Het eerste apparaat dat het HarmonyOS, of in dit geval HongmengOS, zal ondersteunen, is de Honor Vision TV, die vanaf morgen in China te koop zal zijn. Voor de rest is het nog even afwachten wat Huawei precies op de planning heeft staan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.