Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 30 krijgt waarschijnlijk geen Google-apps en -diensten

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2019, 10:17 CategorieAndroid

Zoals het er nu naar uitziet zal de Huawei Mate 30-serie zonder Google-apps en -diensten geleverd worden, vanwege de handelsban in de VS. De kans is groot dat Huawei nog wel van Android gebruikmaakt, maar dan van een versie die dus geen Google-integratie geniet.

Huawei Mate 30 zonder Google-apps en -diensten – gerucht

Reuters schrijft dat de Huawei Mate 30-serie waarschijnlijk zonder Google-apps en -diensten gelanceerd wordt. Dat heeft nog steeds te maken met het opgelegde handelsverbod van de Verenigde Staten. Reuters schrijft dat een Google-vertegenwoordiger heeft gezegd dat de Mate 30 niet met een geldige Android-licentie gelanceerd kan worden. Huawei heeft al aangegeven de telefoons toch graag te willen uitbrengen, ook al zouden ze dan op dat moment geen toegang hebben tot de apps en diensten van Google.

Hoewel Huawei wederom negentig dagen uitstel gekregen heeft en dus nog steeds mag handelen met Amerikaanse bedrijven, zijn er ook individuele licenties nodig voor het uitbrengen van apparaten. Momenteel zou er een backlog bestaan met licenties die nog niet zijn uitgebracht, waardoor de Huawei Mate 30-serie dus waarschijnlijk zonder een gelicenseerde versie van Android gelanceerd wordt. Volgens de laatste geruchten zou Huawei de telefoons op 18 september gaan aankondigen. Dan weten we zeker wat er aan de hand is.

  • Delen:

Reacties

  1. Chris Laarman
    29 augustus, 2019 om 18:41

    De MediaPad M6 (uitgebracht in juni) bevat (al) geen Google Play.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.