Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Links naar websites via Chrome op pc te delen naar mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2019, 9:49 CategorieApplicaties

Het is voortaan mogelijk een link naar een webpagina te delen vanuit Google Chrome op je pc naar de app die geïnstalleerd is op je smartphone. Omdat de functie zonder fanfare wordt aangekondigd, is de verwachting dat het voorlopig nog om een testperiode gaat.

Links snel versturen met Google Chrome

De Google Chrome-browser op pc heeft een handige functie gekregen. Je kunt voortaan links naar webpagina’s direct delen met één van je smart devices die toegang hebben tot je Google-account en ook zijn voorzien van de populaire browser. Omdat de functie zonder al te veel fanfare aangekondigd is, gaat het mogelijk nog om een testperiode. Het kan zijn dat je de functie ziet staan, maar het kan ook zijn dat je er nog even op moet wachten. Je hoeft er overigens je browser niet voor te updaten: het betreft een server-side update.

Om te checken of je de nieuwe optie hebt, moet je ingelogd zijn met je Google-account bij Google Chrome, op zowel mobiel als pc. Wanneer je een link tegenkomt op een webpagina, zoals bijvoorbeeld deze pagina, klik er dan met je rechtermuisknop op. Als je in het midden ‘Link verzenden naar je apparaten’ ziet staan, dan kun je ermee aan de slag. Wanneer je die optie selecteert, dan zie je een lijst met geregistreerde apparaten staat. Mis je een apparaat? Geen nood, door in te loggen op dat device verschijnt die vanzelf in de lijst.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.