Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuw design voor Google Play wordt nu uitgerold

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2019, 12:59 CategorieAndroid

Google is begonnen met het uitrollen van het nieuwe design voor Google Play, de downloadwinkel voor het Android-besturingssysteem. Het nieuwe design wisselt de kleuren in voor alleen maar wit, dus laten we hopen dat er later ook nog een donkere modus uitgerold wordt.

Nieuw design voor Google Play

Ook de Google Play-downloadwinkel wordt voorzien van een nieuw design. Als het goed is heb je de update inmiddels ontvangen. Je hoeft hier niets voor te doen, aangezien de update vanuit Google uitgerold wordt. Net als met andere redesigns van Google-apps zien we ook hier dat kleuren ingewisseld worden voor wit. Laten we hopen dat Google binnenkort ook een donkere modus uitrolt. Dit is natuurlijk niet de enige verandering. Zo is de indeling op de schop gegaan en hebben we nu aparte tabs voor games, apps, boeken en tv-series en films.

Het menu zal onderaan het scherm gepresenteerd worden op smartphones, zodat je er gemakkelijk bij kunt komen met je duim, terwijl tablet- en Chrome OS-gebruikers dat menu links zien staan. Bovendien hebben alle apps nu ronde hoeken gekregen, waardoor de uitstraling er ook op vooruitgegaan is. Mocht je apps zoeken die speciaal voor jou aangeraden worden, dan vind je die in de aparte sectie die daarvoor bestemd is. Daarnaast kan Google Play ook suggesties doen, maar dit zijn vrijwel altijd betaalde advertenties.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.