Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia brengt Android 10 bijna naar al zijn smartphones

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2019, 9:33 CategorieAndroid

Nokia heeft laten weten dat bijna alle Android-smartphones van het bedrijf de upgrade naar Android 10 gaan krijgen. Tussen het vierde kwartaal van dit jaar en het tweede kwartaal van volgend jaar kunnen eigenaars van deze smartphones op updates rekenen.

Android 10 voor veel Nokia-toestellen

Sinds HMD Global de Nokia-merknaam overgenomen heeft, doet het bedrijf goede dingen met zijn smartphones. Niet alleen op het gebied van hardware, maar vooral ook vanwege de Android One-software die meegeleverd wordt. Daardoor kan het van oorsprong Finse merk razendsnel Android-updates uitbrengen wanneer ze beschikbaar zijn, aangezien het bedrijf er zelf weinig omkijken naar heeft. Tussen het vierde kwartaal van dit jaar en het tweede kwartaal van volgend jaar zullen de meeste smartphones Android 10 gekregen hebben.

Eerst zijn de Nokia 7.1, 8.1 en 9 Pureview aan de beurt (vierde kwartaal 2019). Vervolgens zijn de 6.1, 6.1 Plus en 7 Plus aan de beurt, ergens rond het begin van 2020. Daarna krijgen de 2.2, 3.2, 4.2 en 3.1 Plus de upgrade, terwijl 1 Plus, 5.1 Plus en 8 Sirocco aan het einde van dat eerste kwartaal aan de beurt zijn. De 2.1, 3.1, 5.1 en 1 krijgen de Android 10-software ergens in het tweede kwartaal van 2020. Uiteraard wil Nokia nog even benadrukken dat het momenteel de snelste fabrikant is als het gaat om het uitbrengen van Android-updates.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.