Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia-telefoons uit 2017 krijgen kwartaalupdates tot eind 2020

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2019, 9:46 CategorieAndroid

De telefoons die Nokia in 2017 uitgebracht heeft zullen tot september 2020 voorzien worden van belangrijke kwartaalupdates. Meestal krijgen smartphones tot twee jaar na aankoop dergelijke software-updates, maar de Finse fabrikant verlengt die dienst nu dus met een jaar.

Meer kwartaalupdates voor oude Nokia-smartphones

Toen Nokia in 2017 vier Android-telefoons uitbracht, beloofde het bedrijf die telefoons te voorzien van twee jaar aan kwartaalupdates. Daar is de fabrikant nu op terugkomen, aangezien het besloten heeft de updates tot en met tenminste september 2020 uit te blijven brengen. Dat betekent dat iedereen met een Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 respectievelijk tot en met september, oktober, oktober en oktober op software-updates mag rekenen. De kwartaalupdates staan in het teken van de beveiligingsupdates van Google.

Dat Android-telefoons tenminste twee jaar lang op kwartaalupdates mogen rekenen, is niet vreemd. Google verplicht die de fabrikanten namelijk, zodat mensen niet het idee krijgen dat ze elk jaar een nieuwe smartphone moeten kopen om online veiliger te kunnen zijn. De vraag is nu of Nokia deze dienst ook verlengt naar zijn andere smartphones, die later uitgebracht zijn. Daar heeft de fabrikant nog niets over bekendgemaakt. De smartphonemaker is overigens niet de enige die drie jaar updates uitbrengt: Google doet dit namelijk ook.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.