Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung wil grafeenbatterij voor smartphones gebruiken binnen 2 jaar’

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2019, 9:33 CategorieAndroid

Samsung zou volgens de laatste geruchten binnen nu en twee jaar een smartphone met een grafeenbatterij willen uitbrengen. Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk in welke smartphonelijn de Zuid-Koreaanse fabrikant deze nieuwe accu wil gebruiken.

Grafeenbatterij in Samsung-telefoon – gerucht

Evan Blass, soms beter bekend als @evleaks, plaatst om Twitter dat Samsung werkt aan een grafeenbatterij voor een smartphone. Tenminste één telefoon moet met deze nieuwe batterijtechnologie zijn uitgerust binnen nu en twee jaar. Het doel lijkt nog niet vast te staan, waardoor het zowel in 2020 als 2021 kan gebeuren. Daarnaast is nog niet duidelijk welke smartphonelijn als eerste kan rekenen op de nieuwe accu: voor veiligheidsmaatregelen lijkt het verstandig als het bedrijf de Galaxy S- en Galaxy Note-lijn even overslaat.

De nieuwe grafeenbatterij van Samsung zou binnen een half uur compleet opgeladen kunnen worden. In 2017 liet Samsung weten dat dit soort batterij tot vijf keer sneller opgeladen kunnen worden, lichter zijn en minder snel aftakelen. De reden dat Samsung de nieuwe accu niet eerder wil gebruiken heeft te maken met de kosten (ze zijn erg duur om te maken) en de hoeveelheid mAh. Ten opzichte van de huidige batterijen zou de hoeveelheid energie flink tegenvallen. Samsung heeft hier zelf nog niets over bekendgemaakt.

  • Delen:
Samsung Galaxy S10+
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.