Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volgende Huawei-smartphone draait gewoon op Android

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2019, 16:55 CategorieAndroid

Huawei’s senior vicepresident heeft laten weten dat de volgende smartphone van het bedrijf gewoon op Android zal blijven draaien. Over Android zal zoals altijd een schil worden aangeboden. De eerste HarmonyOS-telefoon laat dus nog even op zich wachten.

Huawei-telefoons behouden voorlopig Android

In een interview met CNET heeft senior vicepresident Vincent Yang laten weten dat in elk geval de volgende Huawei-telefoon gewoon op Android zal draaien. Om welk toestel het precies gaat is niet duidelijk, maar het is aannemelijk om te denken dat het de Mate 30-serie betreft. Dat is namelijk de volgende grote high-end smartphone die zal verschijnen van dit merk. We zullen voorlopig dus nog even moeten wachten op de eerste HarmonyOS-telefoon — mocht er echter iets misgaan, dan kan het bedrijf wel snel schakelen nu dat os er is.

Zoals het er nu naar uitziet krijgt de Mate 30 dus Android met daaroverheen de eigen Android-skin van het bedrijf, de EMUI-software. Voor de Mate 30 krijgen we mogelijk te maken met een aangepaste versie van Android 10, mits Huawei natuurlijk snel met de software aan de gang kan gaan en de Amerikaanse regering daar geen stokje voor steekt. De fabrikant mag voor de komende drie maanden in elk geval zakendoen met Amerikaanse bedrijven, maar daarna, medio november, moet er wederom een beslissing gemaakt worden.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.