Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi kondigt Redmi Note 8 Pro aan met 64-megapixel camera

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2019, 15:34 CategorieAndroid

Xiaomi heeft vandaag de opvolger van de populaire Redmi Note 7 aangekondigd, namelijk de Redmi Note 8. Deze serie staat bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding. De nieuwe Note 8-serie wordt in twee varianten op de markt gebracht. Zo is daar de reguliere Xiaomi Redmi Note 8 en de Redmi Note 8 Pro. Met name die laatste klinkt interessant door de aanwezigheid van een 64-megapixel camera.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De Redmi Note 8 Pro heeft een groot scherm van 6,55-inch in 1080p. Het toestel heeft vier camera’s achterop met een 64-megapixel hoofdcamera, acht megapixel ultragroothoek en twee assisterende camera’s (respectievelijk diepte en macro) van twee megapixel. De 64-megapixel camera werkt vrijwel identiek aan de populaire Sony IMX586-sensor die we tegenwoordig vaak tegenkomen. Het combineert vier pixels tot, in dit geval, een scherpe foto van zestien megapixel. Overigens is het ook mogelijk om daadwerkelijk foto’s te maken met 64 megapixel. De verantwoordelijke sensor is dit keer de GW1 van Samsung.

Voorop vinden we een selfiecamera van twintig megapixel. Het toestel krijgt een MediaTek Helio G90T-processor, 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 4.500 mAh en ondersteunt snelladen.

Xiaomi Redmi Note 8

De reguliere Redmi Note 8 komt met een 1080p-scherm van 6,3-inch. Het toestel heeft een Snapdragon 665-processor, een vingerafdruksensor aan de achterkant van de behuizing en tevens de vier camera’s achterop. De hoofdcamera heeft echter een capaciteit van 48-megapixel en komt niet met de 64-megapixel camera. Voorop vinden we in de notch een selfiecamera van dertien megapixel. Het toestel heeft een batterij met een capaciteit van 4.000 mAh en ondersteunt 18W-laden.

Prijs en beschikbaarheid

Beide toestellen zullen eerst in China gelanceerd worden, waarna ook India aan de beurt is. De gewone versie kost omgerekend 140 dollar. Het Pro-model gaat omgerekend 195 dollar kosten. Over een internationale release is nog niets bekend, maar de Redmi Note 7 is ook in Nederland te koop. De verwachting is dan ook dat Xiaomi het toestel naar Europa zal brengen. Onlangs gebeurde dat ook met de Xiaomi Mi 9T.


€ 219,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 235,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 169,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:
Redmi Note 7
Xiaomi Redmi Note 7
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.