Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi, Oppo en Vivo werken aan eigen Airdrop-functionaliteit

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2019, 10:47 CategorieAndroid

Xiaomi, Oppo en Vivo werken samen aan een Airdrop-alternatief waarmee bestanden uitgewisseld kunnen worden. De technologie koppelt de apparaten via bluetooth aan elkaar en kan bestanden met 20 MB per seconde versturen.

Airdrop-alternatief van Xiaomi, Oppo en Vivo

Xiaomi, Opp en Vivo, de drie van de grootste smartphonemakers in China, werken gezamenlijk aan een Airdrop-alternatief: een draadloos systeem voor het delen van bestanden. Het protocol gebruikt bluetooth voor het koppelen van de apparaten en is in staat bestanden met 20 MB per seconde te versturen. Waarschijnlijk wordt er dan gebruikgemaakt van wifi op de achtergrond. Andere smartphonemakers kunnen zich overigens aanmelden om mee te doen. Een bèta van het systeem wordt aan het einde van de maand verwacht.

Google heeft zelf eerder al geprobeerd een Airdrop-alternatief te presenteren. Zo wordt er nu gewerkt aan Fast Share, maar daarvoor is Google Play Services nodig. Omdat het nogal rommelig is wat Amerikaanse licenties in China betreft, is het niet vreemd dat deze drie Chinese grootmachten, die samen bijna de helft van de Chinese markt in handen hebben, werken aan een alternatief. De vraag is nu of bijvoorbeeld Huawei zich ook gaat aanmelden voor dit programma; dat bedrijf heeft meer dan een derde van de Chinese markt in handen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.