Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afgeschermde Instagram-posts zijn met een omweg in te zien

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2019, 8:39 CategorieApplicaties

Posts en stories die niet publiekelijk op Instagram gedeeld zijn, kunnen via een omweg toch gedeeld worden, zo blijkt nu. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een webbrowser — iedereen kan de afgeschermde foto’s vervolgens delen en bekijken.

Afgeschermde Instagram-berichten niet zo veilig

De website Buzzfeed schrijft dat er een fout ontdekt is in de manier waarop afgeschermde posts en stories op Instagram behandeld worden. Via een webbrowser is vaak gemakkelijk te achterhalen wat het adres, op de server van Facebook, van de gedeelde foto is. De url, of link naar het bericht, kan vervolgens gedeeld worden, waardoor de foto in kwestie voor iedereen te zien is. Wat je hiervoor moet doen is gebruikmaken van het onderdeel ‘element inspecteren’ (zo wordt dat genoemd binnen de populaire Google Chrome-browser).

Binnen de Img-sectie van de Network-header (dit wijst allemaal voor zich als je de elementen eens inspecteert), kun je de url naar de foto vinden en vervolgens delen. Gelukkig is het wel zo dat je in eerste instantie zelf toegang moet hebben tot het account dat de foto’s deelt; het is niet zo dat wanneer je iemand een privéaccount heeft, je ongestoord je gang kan gaan. Helaas is het wel zo dat foto’s op de server blijven bestaan van Facebook: Instagram-post die na een tijdje verdwijnen blijven zodoende dus nog inzichtelijk, helaas.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.