Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android kan voortaan automatisch sms-verificatiecodes overnemen

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2019, 9:22 CategorieAndroid

Google rolt nu een update uit voor Google Play Services met een handige functie voor sms-verificatiecodes. Gebruikers hoeven die code niet zelf meer in te voeren wanneer een dienst daarom vraagt; Android kan de code direct overnemen uit het binnengekomen bericht.

Sms-verificatiecodes overnemen

Bepaalde apps op Android kunnen nu al een sms-verificatiecode overnemen uit een bericht wanneer ze gebruikmaken van de SMS Retriever-api van Google. Mocht de app die api niet ondersteunen, dan kan Android Berichten het werk op zich nemen wanneer gebruikers die app geïnstalleerd hebben. Dat is niet altijd het geval, dus introduceert Google nu een derde manier. Middels de autofilldienst van het bedrijf kunnen diensten voortaan direct de sms-verificatiecodes overnemen, zodat je die in één keer kunt plakken in het veld.

Je moet Autofill nog wel even instellen onder de Google-instellingen van je telefoon. Maar de kans is aanwezig dat dit al gebeurd is. Als je het dan toch controleert, dan kun je de functie meteen inschakelen door gebruik te maken van de nieuwe schuifregelaar. Je hebt hier tenminste Google Play Services-versie 19.2.75 voor nodig. Maar dan nog kan het zijn dat de optie niet gepresenteerd wordt. Het lijkt erop dat Google het automatisch invullen van de sms-verificatiecodes langzaamaan uitrolt naar iedereen. Heb dus nog een paar dagen geduld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.