Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De vijf beste nieuwe smartphones van de IFA

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2019, 11:31 CategorieAndroid

Tijdens de IFA 2019 in Berlijn zijn er diverse nieuwe smartphones aangekondigd. Van unieke toestellen tot fabrikanten die voor het eerst een smartphone gaan uitbrengen. In dit artikel kijken we, in willekeurige volgorde, naar de vijf beste nieuwe smartphones van de IFA 2019.

De afgelopen dagen heb je diverse hands-on previews bij Tablets Magazine kunnen lezen. Het leuke aan de IFA is dat je de aangekondigde smartphones in de meeste gevallen direct kunt vasthouden. Er zitten een aantal interessante toestellen tussen die naar Nederland komen. Garanties dat we hier met vijf echte toptoestellen te maken hebben, die kunnen we je nog niet geven. De volgende vijf nieuw aangekondigde smartphones zijn in ieder geval erg interessant en zeker de moeite waard om even in het zonnetje te zetten. Tablets Magazine maakt een overzicht van de vijf beste nieuwe smartphones van de IFA 2019.

TCL Plex

TCL brengt voor het eerst een smartphone uit onder de eigen naam TCL en zo komt er opnieuw een nieuw smartphonemerk naar Nederland toe. Ook Alcatel en Blackberry is van TCL, maar waar dat voornamelijk toestellen voor de budgetmarkt en een nichemarkt zijn, daar is de TCL Plex ook interessant voor het grote publiek. Het is een groot toestel met een premium design van glas, maar ook onder de behuizing heeft het toestel een aantal interessante mogelijkheden. Zo zet het display content automatisch om naar hdr-content en is er een speciale low-light sensor op de smartphone te vinden. De TCL Plex is een nieuwe midranger die voor 329 euro in Nederland zal verschijnen. De verwachte release laat nog even op zich wachten. Eind 2019 of begin 2020 ligt de smartphone in de winkels.

Lees de hands-on preview van de TCL Plex

TCL Plex

Motorola One Zoom

De Motorola One Zoom is een interessante keuze voor het middensegment en een flinke concurrent voor de Nokia 7.2. De smartphone heeft in totaal maar liefst vijf camera’s, waarvan vier aan de achterkant, en een oled-scherm. De camera’s achterop bestaan uit een hoofdcamera van 48-megapixel met optische beeldstabilisator, een telelens met drie keer optische zoom en tien keer hybride zoom van acht megapixel, een groothoeklens van zestien megapixel en een dieptecamera van vijf megapixel. Voorop vinden we een selfiecamera in de notch van 25 megapixel. Dit maakt de Motorola One Zoom een indrukwekkende smartphone voor fotografieliefhebbers . Het is tevens een geduchte concurrent voor toestellen als de Huawei P30 Pro en de Oppo Reno 10x Zoom, maar dan voor de helft van de prijs. Of de foto’s van dit toestel ook qua kwaliteit in de buurt komen van beide camerasmartphones is nog even afwachten. De Motorola One Zoom kost 430 euro en is per direct verkrijgbaar.

Lees ook de hands-on preview van de Motorola One Zoom

Sharp Aquos R3

Sharp is sinds kort weer actief in smartphoneland. Waar de fabrikant vorig jaar nog enkele vreemde keuzes maakte bij de toen aangekondigde smartphones, daar is de Sharp Aquos R3 een interessant toestel om in de gaten te houden. Dit komt onder meer door het eigenzinnige design van twee scherminkepingen (notches), waaronder een vingerafdruksensor met fysieke thuisknop, en een scherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Doordat het scherm zo snel ververst is dit toestel behoorlijk interessant voor de gamers onder ons en aan de snelle hardware zal het zeker ook niet liggen. Of het komt door dit speciale display is nog onduidelijk, maar feit is wel dat het toestel over behoorlijk grote schermranden beschikt ten opzichte van de concurrentie. Ook het updatebeleid van Sharp is op dit moment nog onbekend. Toch is dit een interessant toestel om in de gaten te houden. Voor 729 euro kan de Sharp Aquos R3 vanaf half september van jou zijn.

Lees ook de hands-on preview van de Sharp Aquos R3

LG G8x ThinQ

LG liet al eerder een toestel met twee schermen zijn, maar de LG G8x komt ook daadwerkelijk naar Nederland toe. In de basis is het een gewone smartphone met prima specificaties. Een Snapdragon 855-processor, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Het toestel heeft een 6,4″-scherm, maar bij aanschaf krijg je ook het externe accessoire mee dat tevens is voorzien van twee schermen. Dichtgevouwen heb je een klein 2,1″-scherm aan de voorkant die de tijd en de notificaties laten zien, maar opengevouwen heb je twee volledige oled-schermen van 6,4-inch tot je beschikking. Zo kun je mailen op het ene scherm en een film kijken op het andere. Of door Instagram scrollen op het ene scherm terwijl je een foto vergroot op het andere. De LG G8x ThinQ zal te koop zijn voor ongeveer 950 euro. Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.

Lees ook de hands-on preview met de LG G8x ThinQ

Nokia 7.2

HMD Global heeft twee nieuwe smartphones gepresenteerd tijdens de IFA 2019 in Berlijn. Het gaat om de Nokia 6.2 en de Nokia 7.2. Beide toestellen hebben dezelfde behuizing, maar met name die laatste is interessant door de betere hardware en camera’s aan boord. De Nokia 7.2 is een betaalbaar toestel met Android One. Hierdoor ben je de komende jaren verzekerd van de laatste updates. Het toestel ligt goed in de hand, heeft vrij aardige specificaties voor een midranger en beschikt over drie camera’s achterop. De Nokia 7.2 heeft een 48-megapixel camera met Zeiss-lens, een ultra-groothoeklens van acht megapixel en een dieptesensor van vijf megapixel. Hierdoor is het een behoorlijke concurrent voor de Motorola One Zoom, die ook in deze lijst staat. De Nokia 7.2 is met 349 euro een fractie goedkoper, maar mist wel het oled-scherm van de Motorola One Zoom.

Lees ook de hands-on preview van de Nokia 7.2

Meer lezen?

Voor meer informatie en aankondigen over IFA 2019, kun je terecht in onze uitgebreide nieuwsdatabase. Daar lees je alles over nieuwe smartphones, trends en ontwikkelingen en tref je ook meer hands-ons aan van producten die we uitgeprobeerd hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.