Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook scant gezichten van gebruikers niet meer automatisch

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2019, 7:55 CategorieAlgemeen

In de komende weken rolt Facebook een extra optie uit waarmee de automatische gezichtsscan standaard wordt uitgeschakeld. Mocht je het geen probleem vinden dat het sociale netwerk dit doet, dan kun je zelf instellen dat het nog steeds mag gebeuren.

Facebook scant nu nog automatisch je gezicht

Facebook maakt van de optie waarmee gezichten gescand worden een opt-in-mogelijkheid. Vanaf vandaag wordt de optie wereldwijd uitgerold en het kan enkele weken duren voordat iedereen hem tegenkomt. De privacyinstelling is al sinds december 2017 beschikbaar, maar staat standaard ingesteld op ingeschakeld. Zo krijgen gebruikers een melding wanneer hun gezicht wordt herkend op foto’s, ook wanneer ze niet getagd worden. In dat geval kun je jezelf taggen of de foto laten verwijderen, mits je die natuurlijk niets vindt.

Wanneer de optie voor jou beschikbaar is, dan zal Facebook je daarvan op de hoogte brengen in je nieuwsfeed. Wanneer je het bericht negeert of er gewoon hebt gezien en verder geen actie onderneemt, dan staat de privacyfunctie standaard uitgeschakeld. Voor nieuwe gebruikers geldt dat de optie ook standaard uitgeschakeld staat. Voor nu kun je de optie zelf uitschakelen binnen de instellingen van je profiel als je dat nog niet gedaan hebt. En anders kun je wachten tot de update ook bij jou gearriveerd is.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.