Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Files by Google test Chromecast-ondersteuning voor foto’s en video’s

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2019, 9:52 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor de app Files by Google, die ondersteuning voor Chromecast-functionaliteit toevoegt. Het betreft nog een bèta-update. Met de nieuwe opties kun je gemakkelijk je foto’s en video’s op het scherm projecteren.

Files by Google met Chromecast-functies

De app Files by Google begon zijn leven als een simpele app waarmee je ruimte kunt besparen op je goedkopere Android-telefoon. Inmiddels is de app uitgegroeid tot een alleskunner voor menig gebruiker; zo werd onlangs nog de functie voor het beter afspelen van offline muziek toegevoegd. Nu is er een update beschikbaar voor de bèta-versie van de app, die Chromecast-functionaliteit toevoegt. Daardoor wordt het mogelijk dat je je foto’s en video’s gemakkelijk en snel projecteert op een televisie met een (ingebouwde) Chromecast.

De functie is ook beschikbaar in de Google Foto’s-applicatie. Maar wanneer je toch in Files by Google zit, kun je het net zo goed vanuit één plek regelen. Wanneer je bent begonnen met casten (door op het icoontje te tappen waar de app even de nadruk op legt) krijg je te maken met de traditionele user interface die we ook in andere Chromecast-apps tegenkomen. Helaas is het niet mogelijk lokale muziek op deze manier af te spelen via een tv of speaker. Het is niet duidelijk of dit een fout of een bewuste keuze van Google is.

  • Files by Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.