Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

F(x)tec onthult Pro1-smartphone met qwerty-toetsenbord

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2019, 14:29 CategorieAndroid

F(x)tec presenteert een smartphone met een qwerty-toetsenbord. De smartphone werkt met een slider waar dat toetsenbord in verstopt zit. De smartphone is bedoeld voor mensen met heimwee naar de mobiele telefoontechnologie uit het verleden.

Dit is de Pro1-smartphone met qwerty-toetsenbord

De Londense start-up F(x)tec presenteert tijdens IFA 2019 de Pro1-smartphone. Dit apparaat beschikt over een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en is bedoeld voor mensen “met heimwee naar de mobiele telefoontechnologie uit het verleden en biedt ze de kans om opnieuw te genieten van functies die nooit de kans hebben gehad om hun volledige potentieel te bereiken”, aldus de fabrikant. “Ons doel is om de beste te zijn in functionele niche-apparaten, ze opnieuw te creëren op een betere en moderne manier – dat is technology refined.”

De Pro1 is uitgerust met een horizontaal uitschuifbaar qwerty-toetsenbord verdeeld over vijf rijen. Uitgeklapt staat het scherm in een hoek van 155 graden. Bovendien geeft het toetsenbord bij elke toetsaanslag een snelle, tactiele feedback. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 835-processor, een rear dual camera met Sony’s IMX363-sensor, een amoled-scherm met gebogen randen, stereo speakers, dual-sim en op maat gemaakte gebruikersinterface, e-mail- en agenda-apps voor optimaal gebruik van het QWERTY-toetsenbord.

Het Android-besturingssysteem heeft een ontgrendelde bootloader waarmee gebruikers een ander besturingssysteem kunnen gebruiken, zoals Sailfish. het 5,99″-scherm heeft een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. Verder zit onder de motorkap 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Die ruimte is uitbreidbaar met een micro-sd-kaart tot 2 TB. Daarnaast is er nog een usb-c-poort, ondersteuning voor wifi en bluetooth 5.0 en heeft de accu een vermogen van 3.200 mAh.

Prijs en beschikbaarheid

De Pro1 is nu wereldwijd beschikbaar voor pre-order, met een prijs: 649 euro via de website van de fabrikant, voor verzending vanaf midden september 2019. Algemene release in oktober 2019.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.