Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistent op Android crasht soms, maar er is een oplossing

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2019, 9:43 CategorieApplicaties

Het komt soms voor dat de Google Assistent op Android crasht, maar gelukkig is er al wel een tijdelijke oplossing beschikbaar. De problemen doen zich alweer een paar dagen voor, laten gebruikers weten, en komt eens in de zoveel tijd bovendrijven.

Oplossing voor gecrashte Google Assistent

In de afgelopen dagen klagen Google Assistent-gebruikers over het feit dat de Google Assistent soms crasht. Deze problemen zijn hardnekkig en kwamen al voor in 2018 en tot op heden is het Google niet gelukt die aan te pakken. Op de website van Google zie je de mensen klagen. Ze krijgen een bericht wanneer de Assistent op de achtergrond weigert te werken. Wanneer die dan aangesproken wordt, via een stemcommando of via het touchscreen, dan houdt de stemassistent op met werken. Heel vervelend.

Het is vooralsnog onduidelijk wat ervoor zorgt dat de Google Assistent crasht. Het lijkt er niet op dat dit met een specifiek apparaat te maken heeft. Gebruikers hebben bijvoorbeeld een Pixel-apparaat en anders wel een Galaxy Note 10, Galaxy 10e of een Xiaomi Mi 9, om maar wat voorbeelden te geven, Gelukkig is er een tijdelijke oplossing beschikbaar: door de cache en opslagruimte leeg te maken van de app en vervolgens de tutorial over te slaan, moet de Assistent voorlopig weer werken. Google heeft zelf nog geen oplossing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.