Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de LG G8X en de LG Dual Screen tijdens IFA 2019

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2019, 13:01 CategorieAndroid

Tijdens de IFA in Berlijn zijn we hands-on gegaan met de LG G8X ThinQ, met de LG Dual Screen. Dit zijn onze bevindingen. Met de Dual Screen-accessoire zorg je ervoor dat je toegang hebt tot een tweede scherm, voor extra informatie of entertainment.

LG G8X ThinQ met LG Dual Screen

In een wereld waar menig smartphonemaker aan opvouwbare technologie werkt, zien we LG zijn kont tegen de krib gooien. Achter de schermen zal er vast actief gekeken worden naar een opvouwbaar apparaat (moet ook wel, aangezien het bedrijf al een oprolbare televisie heeft), maar voorlopig krijgen we er nog geen één. Wat we wel krijgen is een smartphone met een tweede scherm. Dat is overigens niet de eerste keer, maar het is wel de eerste keer dat we die smartphone mogen verwelkomen in Nederland.

De LG8X ThinQ is een telefoon met een 6,4″-scherm waar tevens een vingerafdrukscanner in verwerkt zit. Er is een full hd+-resolutie aanwezig op het scherm dat een verhouding heeft van 19.5:9. Hoewel de resolutie niet verkeerd is, is het wel een aanzienlijk lagere resolutie dan op de LG G8 en LG V50, die voorzien zijn van een qhd-resolutie. Of je er in de praktijk veel van merkt is altijd de vraag: het feit is wel dat telefoons met een lagere resolutie ook een langere accuduur hebben en dat is wat ons betreft belangrijker.

Uniek aan dit model is natuurlijk het tweede scherm. Dit is een speciale accessoire die bij de LG G8X ThinQ geleverd wordt. De LG Dual Screen voegt technisch gezien ook nog een derde scherm toe. Aan de voorkant zit namelijk nog een klein scherm van 2,1-inch die notificaties en de tijd kan weergeven. Zo hoef je het toestel niet constant open te klappen wanneer je wil zien hoe laat het is, bijvoorbeeld. Helaas is dat schermpje niet altijd goed zichtbaar in fel licht, omdat de voorkant ook dienst doet als een spiegel.

De LG Dual Screen heeft nagenoeg hetzelfde display gekregen als de LG G8X. Dat betekent dat ook dit scherm 6,4-inch groot is en is voorzien van een fhd+-resolutie. Overigens zijn beide schermen oled, wat het kleurenbereik en vooral ook de zwartwaarde ten goede komt. De vraag is echter wat je precies met dat tweede scherm moet of wil doen. LG presenteert de smartphone als een multitaskingmonster en heeft daar tal van voorbeelden voor gepresenteerd tijdens de IFA. Bekijk bijvoorbeeld de foto’s maar hieronder.

Zo kun je bijvoorbeeld mailen, terwijl je een zoekmachine gebruikt. Of scrollen door je foto’s op Instagram, terwijl je op dat andere scherm een foto vergroot kunt bestuderen. Verder kun je chatten, terwijl je een film kijkt, plannen bespreken voor vanavond, terwijl je ondertussen het restaurant opzoekt, een voetbalwedstrijd volgen, terwijl je ondertussen de standen bijhoudt, gamen met een digitale controller, beurskoersen volgen, terwijl je het nieuws bekijkt — en zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken.

De eerste indruk van dit toestel is dat het een oplossing biedt voor een probleem dat niet echt bestaat. Hoewel je die conclusie ook kunt trekken over opvouwbare smartphones, kun je daar nog van zeggen dat je later een groot apparaat kunt meenemen dat prima in je zak past. Dit tweede scherm geeft de indruk dat het een soort tussenfase is, terwijl LG ondertussen werkt aan een goed werkend opvouwbaar model. En daar is op zich niets mis mee, maar de boodschap van multitaskingmonster lijkt dan een beetje misleidend.

Maar eerlijk is eerlijk: we kunnen ons ook best situaties voorstellen waarin dit systeem handig kan zijn. Zo kun je dat tweede scherm als een viewfinder gebruiken, bijvoorbeeld. Ook kun je iemand anders een foto laten maken van jezelf, terwijl je precies kunt zien wat de fotograaf ziet wanneer je dat scherm omklapt. Daarnaast kun je op beide schermen een video afspelen waar je kinderen naar kunnen kijken, zodat ze niet naast elkaar hoeven te zitten als het vechten wordt wanneer ze er niet uitkomen wat er precies gekeken moet worden.

Daarnaast is het fijn dat de nieuwe LG Dual Screen nu een vrij systeem heeft. Bij het vorige model was het zo dat je de accessoire in specifieke hoeken moest plaatsen, maar je bepaalt nu helemaal zelf de hoek. Verder is het opvallend dat de LG G8X ThinQ samen met de LG Dual Screen een ontzettend dik apparaat wordt, maar dat zijn de opvouwbare smartphones van vandaag de dag ook. Het is heel persoonlijk of je dat een probleem vindt of niet; in de toekomst verwachten we dat deze smartphones wel dunner zullen zijn.

Al met al lijkt LG dus het unieke punt en de ervaring van zijn dualscreentelefoon te hebben verbeterd. Het is natuurlijk geen echt opvouwbaar model, maar dat pretendeert het bedrijf gelukkig ook niet. Verder is de LG G8X ThinQ voorzien van prima specs, zoals een Qualcomm Snapdragon 855, 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagruimte. Als de prijs daardoor gedrukt kan worden (het zijn niet de nieuwste of beste specs), dan kan dit nog wel eens wat worden. Ligt die prijs rond de duizend euro, dan wordt het al lastiger.

Meer lezen?

Voor meer informatie en aankondigen over IFA 2019, kun je terecht in onze uitgebreide nieuwsdatabase. Daar lees je alles over nieuwe smartphones, trends en ontwikkelingen en tref je ook meer hands-ons aan van producten die we uitgeprobeerd hebben.


€ 619,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 761,92

Binnen 4 werkdagen

Bekijk

€ 909,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.