Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Motorola One Zoom tijdens IFA 2019

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2019, 17:41 CategorieAndroid

De Motorola One Zoom is een smartphone met vier camera’s achterop, voor een zachte prijs van iets meer dan 400 euro. Desondanks krijg je daar toch behoorlijke specs voor terug, zoals 128 GB aan opslagruimte en een oled-scherm aan de voorkant.

Motorola One Zoom met vier camera’s

Eén van de populaire trends van de afgelopen jaren voor smartphones is camera’s toevoegen aan de achterkant van het toestel. LG loopt daar nog een beetje op achter met de LG G8X ThinQ met zijn dubbele camera bijvoorbeeld, maar steeds vaker zien we dat er drie, vier of meer camera’s aanwezig zijn. Tot nu toe gaat het vaak ook om duurdere of high-end modellen; de Nokia 9 Pureview was destijds een vreemde eend in de bijt. Nu is er ook de Motorola One Zoom: een midrange smartphone die vier cameralenzen achterop heeft zitten.

De cameramodule achterop heeft dus vier cameralenzen. De hoofdcamera heeft een 48-megapixelsensor (quadpixel twaalf megapixel, die tevens beschikt over een optische beeldstabilisator), een acht megapixeltelelens met drie keer optische en tien keer hybride zoom en optische beeldstabilisatie, een zestien megapixelsensor groothoeklens en een vijf megapixelcamera voor diepte-informatie. De frontcamera beschikt over 25-megapixel. Die zit in de notch bovenaan het oled-scherm van de midrange smartphone van Motorola.

Zo op het eerste gezicht biedt Motorola een interessante telefoon aan, kijkende naar al die cameralenzen, voor een relatief lage prijs. Helaas is het zo dat Motorola niet bekend staat om zijn goede fotografievaardigheden, zeker niet als het om de goedkopere modellen gaat. Echter, de meeste smartphones van deze prijs, 429,99 euro, bieden de optische zoomfunctie vaak niet aan, waardoor het nog wel eens een interessante strijd kan worden tussen dit midrange en de high-end modellen. Daar is zo’n optische zoomfunctie vaak wel aanwezig.

De eerste indrukken van de camera zijn redelijk te noemen. Het is altijd lastig om zoiets goed te controleren op een beurs, vanwege alle lampen en bewegende onderdelen, maar het lijkt erop dat Motorola dit goed voor elkaar gaat krijgen (kijkende naar de prijs van het model). Helaas kun je niet tussen de verschillende lenzen wisselen wanneer je een video schiet, maar fotografieliefhebbers zonder diepe zakken lijken goed uit de voeten te kunnen met de Motorola One Zoom. Het is in elk geval – op z’n minst – een interessante propositie.

Daarnaast mag je qua specs ook het één en ander verwachten. Zo zit onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 675-processor. Nee, dit is niet de snelste of meest energiezuinige, maar het is wel een prima processor voor een midrange telefoon met nagenoeg kale software. Bovendien is er 4 GB aan werkgeheugen aanwezig en mag je rekenen op 128 GB aan opslagruimte. Echter, het wordt nog lastig voor Motorola wanneer Nokia de 7.2 uitbrengt — die is iets goedkoper, maar heeft daarentegen slechts een lcd-scherm aan boord.

Meer lezen?

Voor meer informatie en aankondigen over IFA 2019, kun je terecht in onze uitgebreide nieuwsdatabase. Daar lees je alles over nieuwe smartphones, trends en ontwikkelingen en tref je ook meer hands-ons aan van producten die we uitgeprobeerd hebben.


€ 243,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 249,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 369,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.