Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Nokia 6.2 en de Nokia 7.2 tijdens de IFA 2019

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2019, 17:01 CategorieAndroid

HMD Global is ook aanwezig tijdens de IFA 2019 en brengt onder de vlag van Nokia weer een aantal nieuwe smartphones uit. Tijdens de IFA 2019 zijn dat de Nokia 6.2 en de Nokia 7.2. Twee toestellen die er op het eerste gezicht vrijwel identiek uitzien. Tijdens de beurs hebben we beide toestellen in de handen gehad. In deze hands-on vertellen we je onze eerste indruk van de Nokia 6.2 en de Nokia 7.2.

De Nokia 6.1 en de Nokia 7.1 zijn de voorgangers van beide toestellen en zijn succesvolle smartphones gebleken voor het merk. Ook deze nieuwe modellen zijn weer Android One-toestellen, waardoor je dus verzekerd bent van de nodige updates. Beide toestellen zijn voorzien van een metallic design met Corning Gorilla Glass 3. De afmetingen, het gewicht en de ronde cameramodule achterop zijn identiek. De toestellen liggen prettig in de hand en de ronde cameramodule is een fijne doorbreking van respectievelijk het matte en glanzende design van de toestellen. Het full hd+-display van de smartphones is 6,3-inch. Verschillen zijn er uiteraard ook. En dat is op het gebied van de hardware. En daar zien we dat de Nokia 7.2 net een stukje vlotter is dan de Nokia 6.2.

Degelijke midrange-specificaties

De Nokia 7.2 heeft een Snapdragon 660 aan boord, tegenover de Snapdragon 636 van de Nokia 6.2. Het werkgeheugen en het opslaggeheugen is met respectievelijk 6 GB en 4 GB en 128 GB en 64 GB ook een stukje hoger op de Nokia 7.2. Ook de camera’s zijn verschillend. De Nokia 7.2 heeft een 48-megapixel camera met Zeiss-lens, een ultra-groothoeklens van acht megapixel en een dieptesensor van vijf megapixel. Voorop vinden we een twintig megapixel camera terug in een waterdruppel-notch. Bij de Nokia 6.2 is het allemaal net weer een fractie minder. Ook hier vinden we dezelfde fraaie ronde module, maar dan met een zestien megapixel hoofdcamera en een frontcamera van acht megapixel. De overige ultra-groothoeklens en dieptesensor lijkt op beide toestellen identiek. De camera’s hebben we overigens nog niet goed kunnen testen.

Forse concurrentie

HMD Global doet de laatste tijd veel goed met de Nokia-toestellen, alhoewel de Nokia 9 zeker niet bij iedereen in de smaak viel. De Nokia 6.2 en Nokia 7.2 lijken weer de smartphones te worden waar we Nokia altijd om roemen. Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en snelle updates met Android One. We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat deze smartphones bij lancering tegen gaan vallen, maar de concurrentie is echter ook in dit prijssegment behoorlijk fors door onder andere Motorola en Xiaomi. Later deze maand kunnen we de Nokia 7.2 in Europa verwachten voor 349 euro. De Nokia 6.2 komt een maandje later voor 249 euro naar ons land toe.

Meer lezen?

Voor meer informatie en aankondigen over IFA 2019, kun je terecht in onze uitgebreide nieuwsdatabase. Daar lees je alles over nieuwe smartphones, trends en ontwikkelingen en tref je ook meer hands-ons aan van producten die we uitgeprobeerd hebben.


€ 245,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 249,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 249,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 315,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.