Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Sharp Aquos R3: snel toestel met 120Hz-scherm

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2019, 11:01 CategorieAndroid

In 2018 lanceerde Sharp ineens nieuwe smartphones op de Nederlandse markt. Het waren geen bijzonder interessante toestellen, waarbij Sharp een aantal vreemde keuzes maakte op het gebied van de hardware. Deze IFA is Sharp terug met een nieuw toestel, waarbij het bedrijf geleerd lijkt te hebben van de vorige modellen. De Sharp Aquos 3 is voorzien van de nieuwste hardware en heeft een 120Hz-scherm aan boord. Wij hebben het toestel tijdens de IFA 2019 mogen bekijken. Onze eerste indrukken lees je in deze hands-on preview.

Het toestel ligt prima in de hand met een behuizing van aluminium en glas, maar erg spannend is het allemaal niet. Sharp speelt vooral op veilig, wat de uitstraling niet ten goede komt. Wel is het toestel voorzien van Corning Gorilla Glass 5 en heeft een ip68-certificaat en is dus stof- en waterdicht. Een prijs voor het design zal het toestel dan ook niet winnen, maar interessant zijn wel de specificaties.

Indrukwekkend 120Hz-scherm

De Sharp Aquos R3 heeft het Pro IGZO Reality Display. Door een mix van indium-gallium-zinc-oxide heeft het scherm een hoge reactiesnelheid en een verversingssnelheid van 120Hz. Dit lcd-scherm van 6,2-inch heeft een resolutie van 3.120 bij 1.440 pixels. Indrukwekkende specificaties, maar dit komt wel met een keerzijde. De Sharp Aquos R3 heeft namelijk behoorlijk grote schermranden, wat een stap terug lijkt ten opzichte van de huidige generatie smartphones van andere fabrikanten. Het toestel heeft tevens twee notches. Bovenaan een selfiecamera van 16,3-megapixel in een waterdruppel-notch. Onderaan het display vinden we tevens een scherminkeping. Niet voor de camera, maar hier vinden we een fysieke thuisknop dat tevens dienst doet als vingerafdruksensor. Mis je een fysieke thuisknop op de huidige generatie smartphones? Dan zul je dit een welkome toevoeging vinden op een nieuw toestel.

Snelle hardware aan boord

Qua hardware lijkt Sharp het dit keer beter op orde te hebben. Een snelle Snapdragon 855-processor, 6 GB werkgeheugen, 128 Gb opslaggeheugen en een batterij van 3.200 mAh. Draadloos opladen wordt ook ondersteund. De batterij is enigszins aan de kleine kant, maar voor de rest zijn het prima specificaties en lijkt Sharp geleerd te hebben van de vorige serie Aquos-toestellen. Dit nieuwe model draait overigens op Android 9.0 Pie met de eigen softwareschil Sharp UI. Een update naar Android Q is al in de maak. Hoe regelmatig er verder updates voor het toestel gaan verschijnen is nog niet bekend.

Achterop het toestel vinden we een cameramodule met twee camera’s. Zo is er een camera met 12,2-megapixel (f/2.4) en een groothoek van 20 megapixel. Sharp noemt de camera’s ProPix 2 AI, waarbij kunstmatige intelligentie gaat helpen bij het maken van je foto’s en video’s. Hoe de camera’s in de praktijk werken is op dit moment nog niet bekend.

Eigenzinnig toestel, maar met een keerzijde

Het is fijn om te zien dat Sharp een dergelijk eigenzinnig toestel op de markt brengt. Het bedrijf doet daadwerkelijk iets anders dan de concurrentie door de twee notches op het scherm en de verversingssnelheid van 120Hz. Of je daadwerkelijk 120Hz nodig hebt is de vraag, maar de fanatieke gamers kunnen in ieder geval uitstekend aan de slag op dit toestel. De hardware is namelijk prima in orde, alhoewel de capaciteit van de batterij enigszins aan de kleine kant lijkt. Ook de grote schermranden zijn niet helemaal van deze tijd. Hoe de toekomst er voor de Sharp Aquos R3 uit gaat zien is nog onduidelijk, maar onze interesse is gewekt.

De Sharp Aquos R3 lanceert half september voor een bedrag van 729 euro. Het toestel komt ook naar Nederland, maar de exacte Nederlandse datum is nog niet bekend.

Meer lezen?

Voor meer informatie en aankondigen over IFA 2019, kun je terecht in onze uitgebreide nieuwsdatabase. Daar lees je alles over nieuwe smartphones, trends en ontwikkelingen en tref je ook meer hands-ons aan van producten die we uitgeprobeerd hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.