Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 30-serie komt voorlopig niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2019, 15:11 CategorieAndroid

Huawei heeft officieel de Huawei Mate 30-serie onthuld. De telefoons komen aanvankelijk niet naar Nederland toe. Wel laat het bedrijf weten dat de serie later naar Europa zal komen, maar concrete plannen kunnen momenteel nog niet gedeeld worden, zo bevestigd Huawei onder meer aan Nu.nl.

Dit is de Huawei Mate 30

De Huawei Mate 30-serie wordt aangedreven door de Kinrin 990 5G-processor, gebaseerd op het 7nm+-proces. De telefoons bieden ondersteuning aan voor 2g, 3g, 4g en 5g en kunnen in totaal twee simkaarten dragen. Verder heeft de Mate 30 een accu met een vermogen van 4.200 mAh, terwijl de Mate 30 Pro een indrukwekkend aantal van 4.500 mAh heeft. De accu’s ondersteunen draadloos opladen en kunnen tevens andere producten draadloos opladen. Voor het opladen kun je ook een ouderwetse kabel gebruiken.

De Huawei Mate 30 Pro heeft een quadcamerasysteem met een SuperSensing Cine Camera, een acht megapixel telelenscamera en een dieptecamera. De SuperSensing Cine Camera is een dubbel hoofdcamerasysteem. De Cine Camera heeft een grote 1/1.54-inch lichtsensor met een hoge maximale iso-waarde van 51.200, waardoor je video’s kan maken met een dynamisch bereik en ook super slow-motion met 7.680 fps. De camera ondersteunt ook 4K Wide-Angle Low-light Time-Lapse video’s. En je kunt in 4k videobellen.

Daarnaast is de tweede camera van het dubbele camerasysteem een 1/1.7-inch Huawei SuperSensing Sensor die veertig procent meer licht aantrekt en daardoor beter kan presteren in omgevingen met minder licht, met een gevoeligheid van iso 409.600. De acht megapixel telelens met drie keer optische zoom, vijf keer hybride zoom, tot dertig keer digitale zoom, optische beeldstabilisatie en digitale beeldstabilisatie en dieptesensor vult het rijtje aan. De frontcamera met dieptesensor registreert diepte en zorgt zo voor de natuurlijkere selfies.

De Huawei Mate 30 Pro vervangt de volumeknoppen aan de zijkant door een onzichtbare knoppen. Hiermee kan de positie van de volumeknop naar persoonlijke voorkeur worden aangepast voor bijvoorbeeld linkshandige gebruikers of mensen met kleinere handen. Huawei 3D Face Unlock en de in-display vingerafdrukscanner zorgen samen voor een uitstekende beveiliging. Op de achterkant van het toestel valt meteen het typische cirkeldesign van de quadcamera op, omringd door een metalen afwerking.

Helaas voor veel gebruikers zal de Huawei Mate 30-serie zonder een geldige licentie van Android gelanceerd worden. Dat betekent dat Huawei geen Google-diensten mag gebruiken, een effect van het aanhoudende handelsverbod in de Verenigde Staten. Je krijgt geen toegang tot Google Play en Google Play Services, waardoor populaire apps dus niet beschikbaar zijn en allerlei verschillende, typische Android-diensten niet werken. Wel krijg je toegang tot de eigen appwinkel van Huawei, evenals alternatieven diensten.

Beschikbaarheid

De 6.53-inch Huawei Mate 30 Pro en de 6.62-inch Huawei Mate 30 zijn later dit jaar in Europa verkrijgbaar in de kleuren Emerald Green, Space Silver, Cosmic Purple en Black. Een Nederlandse release zit er voorlopig nog niet in.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.