Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 30-serie wordt op 19 september gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2019, 10:34 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei heeft bevestigd dat de Huawei Mate 30-serie officieel op 19 september 2019 gepresenteerd wordt. De grote vraag is nu: op welke software zullen de toestellen draaien? Het evenement wordt gehouden in München dit jaar.

Huawei Mate 30-presentatie op 19 september

Huawei heeft bevestigd dat de Huawei Mate 30-serie op 19 september 2019 gepresenteerd wordt. In een korte video laat het Chinese bedrijf zien dat de onthulling plaatsvindt in München. De grote vraag is dit jaar niet op welke manieren Huawei klanten gaat overtuigen ook nu voor een Huawei-telefoon te kiezen, maar op welke software de telefoons zullen draaien. De Chinese fabrikant mag officieel nog steeds geen zaken doen met Amerikaanse bedrijven, waardoor de Mate 30 en Mate 30 Pro niet kunnen worden voorzien van de Android-licentie.

In de afgelopen maanden heeft Huawei gestoeid met eigen software-alternatieven. Zo werd er gesproken met een Google Play-alternatief, werkt Huawei natuurlijk aan zijn eigen besturingssysteem en wordt er gewerkt aan een Google Maps-vervanger. Echter, de verwachting is dat de Huawei Mate 30-serie op een opensourceversie van Android zal draaien, zonder de bekende Google-apps en -diensten. Hoe dit verhaal zich uitpakt, zien we binnenkort dus. Over een kleine drie weken zal de fabrikant de nieuwe serie onthullen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.