Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei-telefoons moeten het zonder Google-apps doen’

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2019, 12:24 CategorieAndroid

Het Chinese bedrijf Huawei heeft het niet makkelijk als het aankomt op smartphones. Immers wordt het flink tegengewerkt door de Amerikaanse regering. Het lijkt erop dat wat het bedrijf met de Mate 30 doet, als voorbeeld kan dienen voor toekomstige telefoons van de Chinese onderneming. Dat betekent meteen dat de Mate X, de opvouwbare telefoon van het bedrijf, geen Google-apps krijgt.

Geen Google-apps voor Huawei

Nikkei bevestigt dat de Mate 30 Pro geen Google-apps als Gmail, Maps of de Play Store krijgt. Tegelijk stelt de website dat de Mate X, de langverwachte en peperdure opvouwbare telefoon van het bedrijf ook geen Google-apps krijgt. Dat is interessant, want dat zou je op z’n minst verwachten als je een telefoon van 2.600 dollar aanschaft.

De verwachting is dat Huawei die telefoon in de loop van november op de markt brengt. Verrassend is het nieuws niet dat de Mate X geen apps van Google krijgt, want de Amerikaanse overheid staat het Chinese bedrijf niet toe om nieuwe producten te lanceren met daar Amerikaanse producten of diensten op. Wel wordt verwacht dat de Mate X gebruik maakt van Android.

Dat zorgt dan ook voor een ietwat opmerkelijke release. De Mate X krijgt dan wel het besturingssysteem van Google, maar in een behoorlijk uitgeklede versie zonder de aanvullende toepassingen die hem zo interessant maken. Immers verschaft de Play Store je toegang tot vele miljoenen apps.

  • Delen:
P30 Lite
Huawei P30 Lite
Android Pie (9.x)
Huawei P30
Android Pie (9.x)
Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart 2019
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.