Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone krijgt toch vingerafdrukscanner onder het scherm’

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2019, 12:35 CategorieiPhone

Over een paar dagen is het zover en presenteert Apple weer nieuwe iPhones. Bloomberg kijkt echter al vooruit en schrijft over de toekomst van de iPhone. Volgens persbureau werkt Apple aan een vingerafdrukscanner die onder het scherm van smartphones kan worden geplaatst. Dan volgt het Android-fabrikanten als Samsung en OnePlus.

Je iPhone ontgrendelen

Momenteel kan je een nieuwe iPhone alleen ontgrendelen door gezichtsherkenning te gebruiken of te kiezen voor je wachtwoord. Apple stapte toen het die functie lanceerde bewust af van de vingerafdrukscanner. Maar velen missen die functie en zouden willen dat hij terugkeert naar de iPhone. Zo gehoord, zo gedaan, moet Apple gedacht hebben, want het bedrijf werkt nu aan eenzelfde innovatie als andere smartphonefabrikanten al in hun toestellen integreren.

Apple schijnt momenteel proeven uit te voeren met de technologie. Volgens Bloomberg hebben leveranciers laten zien dat ze de scanners goed geïntegreerd krijgen in iPhones, maar is Apple er nog niet in geslaagd de scanners massaal te produceren. De bedoeling zou zijn om ze in 2020 uit te brengen als de iPhone een nieuw ontwerp zou krijgen. Maar volgens analist Ming-Chi Kuo zou de functie op zijn vroegst in 2021 klaar zijn.

Net iets anders

Waar fabrikanten die nu een vingerafdrukscanner onder het display van hun smartphone plaatsen dat enkel mogelijk maken voor een klein deel van het scherm, zou Apple weer een heel eigen invalshoek kiezen. De sensoren van nu zijn relatief klein en werken daardoor lang niet altijd even soepel. Voor de nieuwe iPhones zou de gebruiker zijn vinger “op een groot deel van het scherm” kunnen drukken om hem te scannen.

  • Delen:
iPhone XR
Apple iPhone XR
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.