Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo Yoga C940, Yoga S740, C640 en C740 aangekondigd tijdens IFA 2019

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2019, 13:21 CategorieWindows

Lenovo heeft tijdens de IFA in Berlijn drie nieuwe Yoga-modellen gepresenteerd, namelijk de Yoga C940, Yoga S740, C740 en C640. De meeste apparaten zijn verkrijgbaar met een 14″- of 15″-scherm.

Twee versies van de Lenovo Yoga C940

De 14-inch Lenovo Yoga C940 is de nieuwe 2-in-1 convertible laptop die beschikt over een metalen chassis en slimme ingebouwde functies, zoals TrueBlock Privacy Shutter, Windows Hello biometrische authenticatie en pen met silo-charging en Windows Ink. Met Q-Control schakel je de slimme koelmodus in, waardoor de accuduur geoptimaliseerd kan worden. Windows kan dan kijken naar wat je aan het doen bent en de prestaties daarop aanpassen. De accu gaat tien tot zeventien uur mee, afhankelijk van het uhd- of fhd-scherm.

Wanneer de laptop is opengeklapt, antwoordt Alexa direct vanuit de gehele kamer, met pop-upmeldingen, zelfs wanneer het scherm is vergrendeld. Dit werkt vooralsnog niet in het Nederlands, maar het is wel goed om te zien dat je niet alleen afhankelijk bent van Cortana. De tiende generatie Intel Core i7-processor schaalt video-inhoud op Windows Media Player dynamisch op naar Super Resolution voor een scherper beeld op een optioneel 4k hdr-scherm. Daarnaast is er ondersteuning voor wifi 6, Dolby Vision en Dolby Atmos.

Die geluidstechnologie komt goed van pas, aangezien er onder het scherm een soundbar zit die meedraait met het scherm. Een gegraveerde camera-inkeping maakt het tweemaal gepolijste aluminium deksel van de 14-inch Yoga C940 gemakkelijker te openen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren Iron Gray of Mica.

De Lenovo Yoga C940 (15-inch) is ook een 2-in-1-converteerbare laptop met een ingekeepte webcambobbel op de bovenkant voor betere grip, een beveiligde pen met silo-opladen, TrueBlock Privacy Shutter en Windows Hallo biometrische vingerafdrukverificatie. Ook inbegrepen zijn de hoge prestaties, wifi 6-connectiviteit, de nieuwste Alexa-functies plus snellere video- en fotobewerking met negende generatie Intel Core-processors en een optioneel 4k hdr-scherm met een helderheid tot 500 nits en dunne randen.

Daarnaast heeft het apparaat de Rotating Sound Bar met Dolby Atmos, Dolby Vision-display en toetsenbord met achtergrondverlichting met handig numeriek toetsenbord en een batterijduur tot twaalf uur wanneer je de resolutie op full hd zet.

Lenovo Yoga S740

De 14-inch Lenovo Yoga S740 beschikt over Lenovo Smart Assist, Project Athena (dat erop gericht is om een van de dunste, lichtste en meest intuïtieve AI-compatibele apparaten te produceren met de nieuwste Intel Core-processors en Windows 10) en Amazon Alexa. De convertible heeft een aluminium behuizing en bijpassend toetsenbord, tot de tiende generatie Intel Core-processoren en biedt een handsfree IR-camera-login en time-of-flightsensor. De 14-inch optionele 4k hdr-display van de Yoga S740 beschikt over Dolby Vision.

Ook is er ondersteuning voor Dolby Atmos. Daarnaast komt de laptop met optionele Nvidia GeForce gpu’s, plus een verbeterde Eye Care-modus die is gemaakt om vermoeide ogen door schermlicht te verminderen. Binnenkort krijgt de laptop bovendien een veiligheidsinstelling die kinderen eraan herinnert om hun schermtijd per keer te beperken.

Aanvullende slimme functies zijn onder meer een IR-camera die de afwezigheid van een persoon na een paar seconden kan detecteren en direct uitloggen mogelijk maakt. Als een video wordt bekeken en de kijker een paar minuten wegloopt, is de pc intuïtief genoeg om de video te pauzeren en automatisch te hervatten bij terugkeer. Tijdens videogesprekken kan de achtergrond zelfs wazig worden gemaakt, zodat een kat of klein kind niet als verrassing zichtbaar is tijdens een online vergadering.

Schakel over naar Q-Control om de intelligente koelmodus van de pc in te schakelen — ontwikkeld met machine learning om de prestaties automatisch aan te passen en de levensduur van de batterij te optimaliseren op basis van de behoeften van de gebruiker. Bovendien heeft de 14-inch Yoga S740 een batterijduur tot veertien uur met RapidCharge (op optioneel fhd-scherm).

De Lenovo Yoga S740 (15-inch) wordt geleverd met maximaal een negende generatie Intel Core i9 mobiele processor en een Nvidia GeForce GTX1650-gpu, waardoor deze metalen, slanke laptop een draagbare en multitasking krachtpatser is. Gecombineerd met een 15-inch fhd hdr-scherm met Dolby Vision op vijfhonderd nits heldere en doordachte details zoals TrueBlock Privacy Shutter, heeft deze laptop een batterij met een langere levensduur die is ontworpen om te versterken wat je bijna overal kunt doen . Luister naar muziek of bekijk video’s in kristalhelder geluid met Dolby Atmos-luidsprekersysteem samen met een slimme versterker, ontworpen om stem- en inhoudsaudio in slanke vormfactoren te stimuleren

En de Lenovo Yoga C740

De volledig metalen Lenovo Yoga C740 is verkrijgbaar in een 14-inch of 15-inch scherm in twee tinten, Mica of Iron Grey. Draai soepel van laptop naar tabletmodus en terug dankzij de zachte afgeronde randen van deze convertible. Dit 2-in-1-apparaat is licht van gewicht met een toetsenbord met bijpassende kleuren, en beschikt over slimme functies, waaronder de slimme TrueBlock Privacy Shutter en veiligere vingerafdrukaanmelding. Klap het scherm van de 14-inch Yoga C740 open om te praten met Alexa vanuit de hele kamer.

Maak je dag gemakkelijker, door tijd te besparen bij het opladen van de batterij met RapidCharge op beide modellen. Er is ook maximaal dertien uur batterij op het 14-inch formaat en tot vijftien uur op de 15-inch. Ook is er de tiende generatie Intel Core i7-processor (de mobiele variant) en ondersteuning voor Dolby Atmos. Kies voor het 15-inch model voor maximaal fhd hdr-touchscreendisplay met vijfhonderd nits helder plus Dolby Vision, of geniet van het ips (In-Plane Switching) touchscreen fhd-display op het lichtere 14-inch model.

Plus nog de Lenovo Yoga C640

De 13-inch Lenovo Yoga C640 combineert de prestaties van de tiende generatie Intel Core i7-verwerking met de compacte draagbaarheid van een slanke 2-in-1 laptop, dus het hoeft niet zwaar te zijn. Wissel eenvoudig gebruiksmodi van werk naar spel met het 360-graden flexibel scharnierontwerp. Deze nieuwe convertible met optionele geïntegreerde, ultrasnelle 4g lte (optie voor alleen wifi is beschikbaar met optionele wifi 6-connectiviteit) zorgt ervoor dat gebruikers niet afhankelijk meer zijn van hotspots en onbeveiligde openbare wifi wanneer ze onderweg zijn, en tot twintig uur batterijduur dankzij geoptimaliseerde cpu-prestaties.

Praat met Cortana’s persoonlijke digitale assistent voor directe hulp en ervaar entertainmentfuncties zoals een fhd-groothoekdisplay en naar de gebruiker gerichte luidsprekers geoptimaliseerd met Dolby Atmos bij het luisteren via een hoofdtelefoon. Windows 10 Home OS wordt aangeboden op zowel lte- als alleen wifi-modellen met een optionele Lenovo digitale pen voor schetsen of annoteren.

Prijs en beschikbaarheid

  • De Lenovo Yoga C940 14-inch is verkrijgbaar vanaf september voor een prijs van 1.499 euro.
  • De Lenovo Yoga C940 15-inch is verkrijgbaar vanaf oktober voor een prijs van 1.899 euro.
  • De Lenovo Yoga S740 14-inch is verkrijgbaar vanaf september voor een prijs vanaf 899 euro.
  • De Lenovo Yoga S740 15-inch is verkrijgbaar vanaf september voor een prijs vanaf 1.399 euro.
  • De Lenovo Yoga C740 14-inch is verkrijgbaar vanaf september voor een prijs vanaf 899 euro.
  • De Lenovo Yoga C740 14-inch is verkrijgbaar vanaf september voor een prijs vanaf 899 euro.
  • De Lenovo Yoga C640 14-inch is verkrijgbaar vanaf oktober voor een prijs vanaf 899 euro.
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.