Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp lanceert Aquos R3-smartphone in Europa

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2019, 14:46 CategorieAndroid

Sharp heeft laten weten dat de Sharp Aquos R3, met een dubbele notch, naar Europa komt en ook in Nederland uitgebracht wordt. Het apparaat is vanaf half september te koop en heeft een adviesverkoopprijs van 729 euro.

Sharp Aquos R3 naar Europa

De Sharp Aquos R3 heeft een Pro IGZO-realitydisplay van 6,2-inch, met een quad hd+-resolutie van 3.120 bij 1.440 pixels. Dankzij de mix van indium-gallium-zinc-oxide heeft het scherm een hoge reactiesnelheid en een verversingssnelheid van 120Hz. De helderheid zorgt voor een prima hdr-beeldkwaliteit, zelfs bij gebruik buitenshuis en in fel zonlicht. Tegelijkertijd is het scherm erg energiezuinig, waardoor de batterij langer mee gaat. Onder de motorkap zit onder meer de Qualcomm Snapdragon 855-processor.

Die processor wordt vergezeld door 6 GB aan werkgeheugen. Het interne geheugen van 128 GB biedt voldoende ruimte voor foto’s, video’s, muziek, apps en spellen. En als dit toch niet genoeg is, biedt het toestel een uitbreidmogelijkheid naar 512 GB met een micro-sd-kaart. De Sharp Aquos R3 is voorzien van een 3.200 mAh batterij die opgeladen kan worden met een snelle oplaadfunctie via usb-c of contactloos via Qi Wireless Charging. Achterop treffen we de dubbele camera en de flitser aan, die naast de cameramodule zit.

Met een 12,2-megapixelsensor, een f/1.7-diafragma en AI-gezichtsherkenning biedt de Sharp Aquos R3 een uitgebreid camerasysteem. Met een high-end dual systeem en een groothoeklens kan de gebruiker ieder moment vanuit iedere hoek vastleggen. De ProPix 2 co-processor zorgt voor de perfecte witbalans, de helderheid en het contrast en voorkomt wazige beelden door beeldstabilisatie. Daarnaast kan de camera bijvoorbeeld automatisch de videomodus activeren wanneer die een fotoreeks herkent.

Zodoende hoeft de gebruiker niet meer te kiezen tussen het maken van foto’s of het opnemen van video’s. Met de functie ‘AI Live Story’ maakt de Sharp Aquos R3 automatisch een samenvatting van vijftien seconden van mooie momenten terwijl de video wordt opgenomen. Aan de clip kun je muziek, effecten en filters toevoegen. Voor deze creatieve video’s hoef je geen extra app te downloaden en je kunt ze direct delen op social media. Verder is er nog een vingerafdrukscanner en gezichtsontgrendeling aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

Het apparaat is vanaf half september te koop en heeft een adviesverkoopprijs van 729 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.