Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia 5 komt eraan: 21:9-scherm en drielenscamera van twaalf megapixel

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2019, 17:35 CategorieAndroid

Tijdens de IFA 2019 heeft Sony de opvolger van de Xperia 1 aangekondigd. Een logische stap zou de Xperia 2 zijn, maar het nieuwe toestel gaat door het leven als de Sony Xperia 5. De Sony Xperia 5 beschikt tevens over het kenmerkende langgerekte scherm met een beeldverhouding van 21:9, maar doet toch enkele dingen anders dan de voorganger die in februari 2019 werd aangekondigd tijdens het MWC 2019 in Barcelona.

De Sony Xperia 5 komt met een snelle Qualcomm Snapdragon 855-processor en komt opnieuw met een 21:9 CinemaWide 6,1-inch Full HD+ oled-scherm. Hiermee is het toestel een flink stuk kleiner dan de Xperia 1. Het scherm is uitgerust met technologie van de Sony BRAVIA televisies. Qua geluid is er ondersteuning voor Dolby Atmos. Het is een compact toestel in een metalen behuizing, is waterdicht en voorzien van Gorilla Glass 6 aan de voor- en achterkant. De batterij lijkt op het eerste gezicht aan de kleine kant met een capaciteit van 3.140 mAh.

De camera’s zijn dit keer verticaal geplaatst in de linkerbovenhoek. Het is een drielenscamera met 12-megapixelsensoren. Zo heb je een 16mm-lens voor supergroothoek, een 26mm-lens en een 52 mm portret- en telelens. Ook is er optische beeldstabilisatie. De voorkant van het toestel lijkt wel veel op de voorganger, met wederom aanwezige schermranden aan de boven- en onderkant van het toestel.

Vanaf oktober in de winkels

In juli van dit jaar kon je de review bij ons lezen van de Sony Xperia 1. We waren erg te spreken over het strakke design en het mooie grote scherm, maar het toestel bedient wel een nichemarkt. Laten we hopen dat de Sony Xperia 2 ook voor een breder publiek interessant zal zijn. Eerder al lekten er renders uit van de Sony Xperia 5, toen nog de Xperia 2 door ons genoemd. De Sony Xperia 5 komt in drie kleuren op de markt, namelijk blauw, zwart en grijs. Het toestel ligt vanaf oktober in de winkels. De prijs is nog niet bekend.


€ 535,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 549,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 549,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.