Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

TCL Plex is TCL’s eerste smartphone onder de eigen naam

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2019, 17:07 CategorieAndroid

Smartphones van Alcatel en Blackberry ken je waarschijnlijk wel. Toch vallen deze merken onder TCL. Tijdens de IFA 2019 heeft TCL een smartphone aangekondigd onder het eigen merk. De TCL Plex heeft een FHD+ Dotch Display van 6,53-inch met zogenaamde NXTVision-technologie.

TCL is trots op de eigen display’s en is dan met name bekend om de grote televisies van boven de 65-inch. Technologie van deze display’s brengt TCL nu naar de Plex toe. Het display van 6,53-inch is voorzien van NXTVISION, waarbij alles op het scherm automatisch geoptimaliseerd wordt naar hdr-content. Het resolutie van het display is 2.340 bij 1.080 pixels. De selfiecamera van 24 megapixel vinden we terug in een gaatje in het display, dat door TCL origineel de ‘dotch’ wordt genoemd. Achterop vinden we drie camera’s. Een hoofdcamera van Sony met 48 megapixel, een groothoeklens van zestien megapixel met 123 graden en een speciale low-light sensor van twee megapixel om in het donker video’s te kunnen maken van hoge kwaliteit.

Eind 2019 naar Europa

Het toestel heeft een glazen behuizing en heeft een premium uiterlijk. De TCL Plex is voorzien van een Snapdragon 675-processor, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 3.820 mAh en het toestel draait op Android 9.0 Pie. De TCL Plex kun je eind 2019 verwachten in Nederland voor een prijs van 329 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.