Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video IFA 2019: wearables en gezondheid – trends en nieuwe producten

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2019, 11:53 CategorieVideo

Je zou het misschien niet denken maar de productgroepen wearables en gezondheid (smart health) zijn op IFA 2019 zeer goed vertegenwoordigd. Sterker nog; er zijn complete hallen voor deze twee productgroepen ingericht. We gingen tijdens de beurs langs bij deze hallen en maakten een video waarin we de belangrijkste aankondigingen en trends op het gebied van wearables en gezondheid tonen.

Wearables en gezondheid

De reden dat we de categorieën wearables en gezondheid samenpakken is dat de twee productgroepen steeds meer met elkaar overlappen. De smartwatch die je om je pols draagt wordt steeds geavanceerder en kan je middels sensoren meer en meer vertellen over je sportprestaties en gezondheid. Die informatie kan vervolgens weer gebruikt worden in of in combinatie met gezondheidsapparatuur. Beide productgroepen draaien om hetzelfde; het tracken van je gezondheid en/of prestaties en het informeren en adviseren van de gebruiker aan de hand van analyses en metingen. Bij de wearables zien we daarnaast ook nog een stukje design en ‘smart’ comfort dat belangrijk is. Je wilt natuurlijk ook een chique horloge om je pols hebben zitten waarmee je ook nog eens kunt navigeren of berichten kunt beantwoorden.

Wij gingen op de beursvloer van IFA 2019 langs bij een aantal grote partijen op het gebied van wearables en gezondheid (smart health). Zo stellen we je in onderstaande video voor aan nieuwe smartwatches van Garmin en Fitbit, en tonen we je een unieke robot van Medisana die het leven, met name voor oudere mensen, een stuk makkelijker moet maken.

Alles over IFA 2019

Wil je meer lezen over alle nieuwe producten die tijdens IFA 2019 gepresenteerd zijn? Lees dan onze 2019 IFA round-up op het gebied van homecinema, smarthome en mobile. Daarnaast hebben we als redactie een artikel geschreven en een behind-the-scenes video gepubliceerd waarin we terugblikken op onze ervaringen tijdens de beurs.

FWD op YouTube

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Hier vind je al onze video’s waarin we je de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends laten zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.