Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi Mix Alpha wikkelt scherm rondom body van smartphone

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2019, 12:15 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een speciale smartphone onthuld met een scherm dat om de telefoon gewikkeld zit: Xiaomi Mi Mix Alpha. Dat betekent dat je voorop en achterop een groot scherm tot je beschikking hebt.

Dit is de Xiaomi Mi Mix Alpha

Xiaomi kondigt een smartphone aan met een Surround Screen: een smartphonescherm dat om de body van de telefoon gewikkeld zit. De telefoon heeft geen fysieke knoppen: alle bedieningselementen zijn dus digitaal. Veelvoorkomende smartphoneonderdelen, zoals de vingerafdrukscanner en de oortelefoon, zijn tevens in het scherm verwerkt. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 855+-processor, samen met 12 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan interne opslagruimte. Er is tevens support voor 5g.

Daarnaast is er een accu met een vermogen van 4.050 mAh, met ondersteuning voor 40w snelladen. Achterop treffen we ook een bijzondere 108-megapixelcamera aan. Foto’s kunnen gemaakt worden in een maximale resolutie van 12.032 bij 9.024 pixels. Daarnaast is er een groothoeklens van 120 graden, die tevens foto’s kan maken op anderhalve centimeter afstand in de macromodus. Ook is er een telelens van twaalf megapixel die tot twee keer optisch kan inzoomen. Er is geen frontcamera aanwezig, aangezien die niet nodig is.

Het idee is namelijk dat je voortaan gewoon je telefoon kunt omdraaien en gebruik kunt maken van de camera’s achterop. Die werken dan namelijk samen met het scherm dat naast de camera zit. De screen-to-body-ratio is meer dan 180 procent. De reden dat het niet meer is, heeft te maken met de strip die van onder naar boven loopt, waar de cameratechnologie in verwerkt zit. Rechts van die strip kun je dan de foto zien die je wil maken; we weten nog niet welke informatie Xiaomi links van de strip zou kunnen presenteren.

Prijs en beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer de Xiaomi Mi Mix Alpha buiten China te koop is. In dat land is het toestel op kleine schaal vanaf december te koop voor 19.999 yuan. Omgerekend komt dat neer op 2.559 euro, exclusief btw.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.