Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome op Android beschermt tegen Spectre-achtige aanvallen

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2019, 9:44 CategorieApplicaties

Google heeft Chrome op Android van een update voorzien met een functie die gebruikers beter kan beschermen tegen specifieke aanvallen. De nieuwe functie, genaamd Site Isolation, wordt geactiveerd wanneer gebruikers op een pagina komen waar wachtwoorden nodig zijn.

Site Isolation voor Chrome op Android

Vorig jaar bracht Google met Chrome-versie 67 voor desktops een functie uit waarmee beschermd kan worden tegen Spectre-achtige aanvallen. Met de functie genaamd Site Isolation maakt de zoekmachinegigant het aanvallers moeilijk gevoelige gegevens te stelen. Nu brengt Google dezelfde mogelijkheid naar Chrome op Android, met versie 77. De privacyfunctie werkt geheel achter de schermen: de meeste gebruikers zullen waarschijnlijk niet merken dat de app ondertussen het werkt doet terwijl ze aan het surfen zijn.

Het kan wel voorkomen dat de app ietwat trager wordt wanneer je op websites zit waar je wachtwoorden voor nodig hebt, maar dat is een trade-off in het kader van veiligheid. Bovendien gaat het niet letterlijk om élke site waar je wachtwoorden gebruikt, maar voornamelijk om websites met een hoge prioriteit, zoals banken en winkels. Qua werkgeheugen wordt er ongeveer drie tot vijf procent meer verbruikt op je toestel, maar Google belooft dat in de toekomst verder te optimaliseren. Je toestel moet wel minimaal 2 GB ram hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.