Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Disney+ werkt alleen op apparaten met drm-niveau Widevine L1’

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2019, 9:19 CategorieApplicaties

De videostreamingdienst Disney+ werkt straks naar verluidt alleen op apparaten die zijn voorzien van drm-niveau Widevine L1. Widevine is één van de oudste en meest gebruikte oplossingen als het om digital rights management gaat, en ook de meest effectieve in het beschermen van digitale rechten.

Disney+ en Widevine L1

Zoals het er nu naar uitziet werkt de videostreamingdienst Disney+ alleen op mobiele apparaten die zijn voorzien van drm-niveau Widevine L1. Dat betekent mogelijk dat oudere Android-smartphones en -tablets en Chromebooks mogelijk geen toegang krijgen tot de streamingdienst, omdat niet elke fabrikant dit niveau drm aanbiedt. Mocht je bijvoorbeeld een device hebben dat Widevine L3 heeft, dan krijg je een foutmelding te zien. Het is dan niet mogelijk de content te streamen binnen de applicatie.

We hebben hier al eens eerder aandacht aan besteed op Tablets Magazine: dat artikel lees je hier. Widevine is één van de oudste en meest gebruikte oplossingen als het om digital rights management gaat, en ook de meest effectieve in het beschermen van digitale rechten. Het is dus logisch dat Disney voor een dergelijke oplossing zou kiezen als het gaat om het beschermen van de eigen content. Het is niet bekend of het bedrijf hier voor de officiële lancering van de dienst nog op terugkomt en het drm-niveau ietwat verlaagt.

Ben je benieuwd naar Disney+? De dienst is nu al beschikbaar om uit te proberen in Nederland, voordat die in november gelanceerd wordt. Hier lees je onze eerste indrukken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.