Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google gaat je meer controle geven over je persoonlijke activiteiten

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2019, 12:38 CategorieApplicaties

Google komt met enkele nieuwe functies om je persoonlijke activiteiten beter te verbergen. Zo krijg nu je meer controle over je privacy in combinatie met Google Maps, Google Assistent en YouTube.

Allereerst komt Google met een speciale incognito-modus voor Google Maps. Bij de incognito-modus, die je vast ook wel kent van de webbrowser Chrome, worden je activiteiten niet opgeslagen op je Google-account. Deze functie wordt later deze maand geïntroduceerd op Maps voor Android en komt later ook naar iOS.

Ook bij YouTube krijg je straks meer controle over je persoonlijke activiteiten. Zo kun je straks zelf aangeven hoe lang je kijkgedrag wordt bijgehouden en kun je deze automatisch laten verwijderen na drie maanden, achttien maanden of totdat je het zelf verwijderd.

Stemcommando’s verwijderen zonder de app te openen

Tot slot de Google Assistent. Uiteraard kun je via ‘Mijn activiteit’ in de Google Assistent- of Google Home-app je recente stemcommando’s verwijderen, maar straks heb je hiervoor geen app meer nodig. Je kunt gewoon zeggen: “Hey Google, delete the last thing I said to you” of “Hey Google, delete everything I said to you last week”. Vervolgens worden je recente stemcommando’s voor de gekozen periode verwijderd. Of de functie ook direct naar Nederland toe komt in combinatie met Nederlandse stemcommando’s is nog niet bekend. Je kunt overigens niet de stemcommando’s van langer dan een week geleden verwijderen, dit zul je alsnog zelf in de app moeten doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.