Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Stadia-controller werkt aanvankelijk niet met mobiel netwerk

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2019, 9:41 CategorieGaming

Google heeft bevestigd dat de Google Stadia-controller aanvankelijk niet via een mobiel netwerk zal werken. Om goed van de dienst gebruik te kunnen maken, dien je dus gebruik te maken van een wifi- of ethernetverbinding.

Controller Google Stadia werkt niet op mobiel netwerk

De belofte van Google Stadia is mooi: overal en altijd kunnen gamen, zonder dat je daar dure hardware voor nodig hebt. Natuurlijk kun je investeren in specifieke hardware waarmee je de beste ervaring in huis haalt, zoals de Stadia-controller. Deze hardware maakt direct verbinding met het internet, zodat je, als het goed is, zonder lag, je games kunt spelen. Echter, gebruikers die van plan zijn de dienst op hun smartphone te gebruiken (voorlopig kan dit alleen op Pixel-telefoons), krijgen wel met een kanttekening te maken.

Aanvankelijk is het namelijk zo dat die controller niet werkt over een mobiele internetverbinding. Je zult hier dus gebruik moeten maken van wifi of ethernet. De Nvidia Geforce Now-streamingdienst werkt wél over een dergelijke verbinding. Het is dus mogelijk, maar de ervaring kan op drukke momenten wat te wensen overlaten. Na de lancering zal Google de ondersteuning voor mobiele netwerken gaan implementeren, maar op moment van schrijven is het niet bekend wanneer die update naar de Google Stadia-streamingdienst zal komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.