Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google vindt Android-probleem dat veel smartphones treft

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2019, 9:32 CategorieAndroid

Google heeft een probleem in de Android-software gevonden dat toestellen van Google, Samsung en Huawei treft. Kwaadwillenden zouden je toestel kunnen overnemen. In dit artikel staat de lijst met smartphones die sowieso last hebben van het probleem.

Probleem in Android-software ontdekt

Beveiligingsonderzoekers van Googles Project Zero-team hebben een probleem in de Android-software ontdekt dat al misbruikt is in de echte wereld, schrijft ZDNet. Het probleem treft toestellen van onder meer Samsung, Huawei en Google. Een vertegenwoordiger van Google laat weten dat een aanvaller een doelwit zo ver moet krijgen een malafide app te installeren. Ook kan er gebruikt gemaakt worden van een ander lek via de webbrowser of soortgelijk programma. De aanvaller kan een toestel dan helemaal overnemen.

Googles Threat Analysis Group heeft voorbeelden ontdekt van situaties waarin het probleem misbruikt werd. Daarom heeft het moederbedrijf het Android-team zeven dagen gegeven het probleem op te lossen. Onderzoekers laten weten een soortgelijk probleem al te hebben opgelost in december 2017. Echter, de bug blijkt dus wederom aanwezig te zijn in nieuwe versies van het besturingssysteem. Hieronder vind je de lijst met getroffen smartphones. Google laat weten dat de lijst helaas niet volledig is.

 • Pixel 1
 • Pixel 1 XL
 • Pixel 2
 • Pixel 2 XL
 • Huawei P20
 • Xiaomi Redmi 5A
 • Xiaomi Redmi Note 5
 • Xiaomi A1
 • Oppo A3
 • Moto Z3
 • Android Oreo LG-telefoons
 • Samsung Galaxy S7
 • Samsung Galaxy S8
 • Samsung Galaxy S9

De benodigde patch is nu beschikbaar in de  Android Common Kernel en partners van het besturingssysteem zijn allemaal op de hoogte. Pixel-eigenaars kunnen de update verwachten tijdens de maandelijkse beveiligingsupdates.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.