Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Harry Potter: Wizards Unite verzamelde meer locatiegegevens dan Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2019, 10:33 CategorieGaming

Uit onderzoek blijkt dat de augmentedrealitygame Harry Potter: Wizards Unite meer locatiegegevens verzamelde dan het populaire Pokémon Go. Naar verluidt werd er ook data verzameld wanneer spelers niet aan het spelen waren, bijvoorbeeld midden in de nacht.

Harry Potter: Wizards Unite had last van vervelende fout

Gamewebsite Kotaku heeft onthuld dat uit onderzoek blijkt dat de game Harry Potter: Wizards Unite veel locatiegegevens verzamelt. De website keek naar 25.000 locatieopnamen die zijn gedeeld door tien spelers van Niantic-spellen. De spelontwikkelaar houdt per minuut drie keer de locatie bij van spelers van de Harry Potter-game. Dat is bijna twee keer zo veel als bij Pokémon Go. In één geval hield Niantic ongeveer één keer per uur bij waar iemand was, dus mogelijk ook wanneer iemand de game niet speelde.

Niantic werd geconfronteerd met de data van Kotaku en zei dat dit ligt aan een softwarefout in de Android-versie van de augmentedrealitygame. Echter, die softwarefout is inmiddels opgelost, laat de developer weten. De overige informatie over dataverzameling is te lezen in het privacybeleid. Spelers van Wizards Unite kunnen ook altijd vragen of de data verwijderd mag worden. Als het goed is vraagt het Harry Potter-spel dus niet meer om zó veel data, ook al vraagt zo’n type spel als dit natuurlijk al gemiddeld meer dan gebruikelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.