Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram geeft je meer controle over gedeelde data met derden

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2019, 10:13 CategorieApplicaties

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd waarbij gebruikers meer controle krijgen over de data die gedeeld worden met apps en websites van derden.

Instagram heeft de nieuwe functie toegevoegd onder Profiel > Instellingen > Beveiliging > Apps en Websites. Hier kun je zien welke apps en websites van derde partijen toegang hebben tot je accountinformatie zoals je gebruikersnaam en je foto’s. De lijst wordt onderverdeeld in Actief en Verlopen. Vervolgens kun je hier zelf toestemming gaan geven welke apps en websites nog toegang tot jouw profiel mogen hebben.

Heb je bijvoorbeeld wel eens foto’s laten printen door toegang te verlenen tot je account? Of maak je gebruik van plug-ins voor websites en heb je daarmee foto’s geïmporteerd? Op welke manier je dan ook toestemming hebt gegeven aan derde partijen voor je Instagram-foto’s. Via deze nieuwe functie kun je de toestemming op elk moment weer intrekken.

Binnen nu en zes maanden?

Volgens Instagram wordt de functie binnen nu en zes maanden uitgerold naar alle gebruikers. Bij mij is de functie echter al direct beschikbaar. Je zult zelf even moeten kijken of jij al beschikt over de nieuwe functie. Het is in ieder geval goed om te zien dat Instagram je meer controle geeft over je eigen data en dat je eventuele toestemming op elk moment weer kunt intrekken richting derde partijen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.