Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram op Android en iOS heeft nu een donkere modus

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2019, 10:18 CategorieApplicaties

Instagram rolt deze week een donkere modus uit voor zowel de app op Android als iOS. De update is nu beschikbaar en kan elk moment arriveren. iOS-gebruikers moeten tenminste iOS 13 geïnstalleerd hebben, terwijl Android-gebruikers Android 9 of Android 10 nodig hebben.

Donkere modus voor Instagram

Gebruikers van Instagram kunnen vanaf nu een donkere modus verwachten voor de officiële applicatie. De nieuwe functie werd eerder nog getest op Android, maar wordt nu uitgerold naar zowel Android als iOS. iOS-gebruikers hebben tenminste iOS 13 nodig. Wanneer ze de donkere modus van het systeem activeren, dan zal de fotodeeldienst daar automatisch op reageren en voortaan ook zijn donkere kleuren laten zien. De nieuwe modus laat voornamelijk donkergrijze en zwarte kleuren zien, met witte tekst in beeld.

Voor Android-gebruikers geldt ongeveer hetzelfde. Hoewel je de functie op Android 9 zou moeten kunnen gebruiken, werkt de donkere modus het beste op Android 10. Ook dat systeem heeft een donkere modus die voor heel het systeem geldt en andere apps kan vertellen dat die modus, indien beschikbaar, geactiveerd moet worden. De donkere modus werkt natuurlijk op de thuispagina binnen Instagram, maar werkt ook voor de andere functies, zoals IGTV en de privéberichten. De update wordt nu naar iedereen uitgerold.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.