Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram presenteert hulpmiddel tegen phishingaanvallen

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2019, 13:06 CategorieApplicaties

Instagram introduceert een nieuw hulpmiddel waarmee je je mogelijk beter kunt weren tegen phishingaanvallen via de mail. In de app kun je nu zien welke mails het sociale medium je stuurt, zodat je niet onverhoopt op een verkeerde link drukt.

Instagram-hulpmiddel tegen phishingaanvallen

Instagram heeft een functie toegevoegd aan de app waarmee je kunt controleren of een e-mail van het sociale medium afkomstig is of niet. Zo kun je mogelijk voorkomen dat je slachtoffer wordt van een phishingaanval, waar criminele vaak uit zijn op persoonlijke gegevens door je te proberen voor de gek te houden met realistisch ogende berichten. Mocht je een e-mail krijgen van het platform, dan kun je in de app checken of dit daadwerkelijk het geval is. Staat de e-mail niet vermeld in de app, dan kun je de mail in kwestie lekker weggooien.

De berichten gaan terug tot en met veertien dagen geleden, zodat je niet snel hoeft te twijfelen of een bericht echt is of niet. Binnen de app kun je filteren op twee categorieën: beveiligingsberichten en andere berichten. Mocht je toch slachtoffer worden, dan heeft Instagram deze pagina voor je klaarstaan met instructies. De update wordt nu uitgerold naar alle gebruikers en kan dus elk moment arriveren binnen je eigen profiel. Je vindt de nieuwe opties onder de beveiligingsinstellingen van de app op zowel Android als iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.