Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram Threads is een berichtendienst voor hechte vrienden

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2019, 9:35 CategorieApplicaties

Instagram heeft een nieuwe app gelanceerd: Threads. DIt is een app voor je meest hechte vrienden op het sociale netwerk. De app zal je verder vaak uitnodigingen je locatie met je vrienden te delen, wat natuurlijk handige informatie voor moederbedrijf Facebook is.

Dit is Instagram Threads

Threads van Instagram is een zelfstandige applicatie die werkt met je lijst van hechte vrienden op het sociale netwerk. Met die optie deel je statusupdates, foto’s, video’s en meer met een groep mensen die je zelf uitgekozen hebt. De nieuwe app biedt dezelfde tools aan als Instagram doet, met als grote verschil dat je alleen updates kunt sturen naar je groep hechte vrienden. Mocht je zo’n lijst nog niet samengesteld hebben, dan zal de applicatie je helpen er eentje te maken. Achteraf kun je de lijst nog aanpassen, gelukkig.

Het voordeel van Threads is dat je nu een aparte app tot je beschikking hebt waarmee je alleen notificaties ontvangen van mensen die belangrijk zijn. Dit is dus handig voor het overzicht. Wanneer je de app opent, dan krijg je meteen toegang tot de camera. Ook zijn er snelkoppelingen naar vrienden met wie je vaak content deelt. Hierin lijkt de app erg veel op concurrent Snapchat. Een andere functie van de app is het delen van passieve informatie. Je kunt automatisch je status laten aanpassen, mocht je dat fijn vinden.

Instagram Threads moet dan toegang hebben tot ontzettend veel informatie, zoals locatie, batterijniveau, netwerkconnectie en sensoren, zodat statussen automatisch gegenereerd kunnen worden. Zo kun je in een café zitten; dan zal de app dat aangeven. Zit je op de fiets? Dan staat er dat je onderweg bent. Auto Status, zoals de functie genoemd wordt, is volledig opt-in en zal dus niet zomaar iets delen als je dat niet wil. Desondanks is dit wederom een mooie manier van Facebook om meer informatie over je te verkrijgen.

De app wordt op dit moment wereldwijd uitgerold.

  • Threads
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.