Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

League of Legends komt in 2020 naar de smartphone

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2019, 10:27 CategorieGaming

League of Legends is al bijna tien jaar één van de meest gespeelde games ter wereld. Het spel vierde gisteren de tiende verjaardag en ontwikkelaar Riot Games maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuwe versie aan te kondigen voor de smartphone.

De nieuwe League of Legends voor de smartphone heet Wild Rift en zal in grote lijnen dezelfde game worden als voor de pc. De nieuwe versie van de MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) zal echter wel aangepast worden naar de mobiele gebruiker met een nieuwe besturing, kortere wedstrijden en een nieuwe map. Volgens Riot Games zal Wild Rift daarom ook niet 1-op-1 overgenomen worden. Het spel is volledig nieuw opgebouwd.

Riot Games ziet natuurlijk de populariteit van games als Fortnite, PUBG en Call of Duty. Ook deze games maakten een succesvolle overstap naar de smartphone. Kijken we naar het genre MOBA op de smartphone, dan is Arena of Valor een populaire game. Dit spel is van Tencent, waar ook Riot Games met League of Legends onder valt.

Nu vooraf registreren

De mobiele versie van League of Legends moet in 2020 lanceren. Via de Google Play Store kun je echter nu alvast vooraf registreren. Overigens komt Wild Rift ook naar de spelcomputers toe.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.